BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

33 er katliamı Ergenekon işi!

Yakalanan PKK'lıların itirafları örgütün çirkin yüzünü gözler önüne seriyor.

Abone ol

Bir çok olayın arkasında PKK terör örgütü ve çeşitli karanlık eller olduğu bu itiraflarla belgeleniyor.

Bir çok olayın arkasında PKK terör örgütü ve çeşitli karanlık eller olduğu bu itiraflarla belgeleniyor. 12 Kasım'da Mersin'de yakalanan 7 teröristten biri olan Özgür Murat kod adlı Barış Kızılçay, güvenlik güçlerine önemli bilgiler verdi. Bingöl'de 1993 yılında 33 askerin şehit edilmesi olayında Ergenekon terör örgütünün parmağı olduğunu belirten terör örgütü üyesi, bu kişilerin PKK'nın üst düzey yöneticileri ile de sürekli iletişim halinde olduklarını ifade etti. Barış Kızılçay, 33 şehit verilmesinin ardından ise Türkiye'de oluşmaya başlayan olumlu havanın baltalandığını kaydetti.

KİM NEREDE SAKLANIYOR

Örgütün İdeolojik merkez okullarının sorumlusu Cemil Bayık'ın Hinere ve Kandil kamplarında bulunduğunu belirten Kızılçay, bu kişiyi olası saldırılara karşı 16 kişinin koruduğunu söyledi. KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın da Kandil kampında ikamet ettiğini açıklayan Kızılçay, Karayılan'ın ise 12 korumayla gezdiği bilgisini verdi. Kızılçay ayrıca PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan'ın Gare ve Zap kamplarında, Basın Yayın Komitesi Başkanı Murat Karasu ile Okullar İdaresi Başkanı Ali Haydar Kaytan'ın Hinere ve Kandil'de, Suriye uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in ise Zap ve Zağros kamplarında bulunduklarını deşifre etti. Hüseyin'in korumasını ise HPG'li 4 kişinin yaptığına dikkat çekti.

Asker kaçırmada korucu parmağı

Asker, korucu, öğretmen, sağlıkçı ve vatandaşları kaçıran PKK, son olarak 1 Ekimde Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanlığı'nda görev yapan uzman çavuş Kemal Ekinci'yi kaçırmıştı. Örgüt, 17 Kasım'da uzman çavuş Ekinci ile birlikte 10 Eylül günü akşam saatlerinde Van'ın Çatak ilçesinde kaçırılan polis memuru Nadir Özgen'in fotoğraflarını yayınlayarak, durumlarının iyi olduğu bilgisini verdi. Kaçırma eylemi ile ilgili bazı görgü tanıklarının ifadelerine yeniden başvuran Şırnak'ta görevli terörle mücadele ekipleri, yeni bilgilere ulaştı. Buna göre, görgü tanıkları yeni ifadelerinde uzman çavuşu son olarak bölgede görevli bir korucu ile aynı arabada gördüklerini dile getirdi. Korucunun Ekinci'ye "Gel seni birliğine bırakayım" dediği, çavuşunda bu kişiyi tanıdığı için arabaya binmekte hiçbir tereddüt yaşamadığı dile getiriliyor. Ekinci'nin arabaya bindikten sonra da arabanın arka koltuğunda bulunan iki kişi tarafından silah zoruyla kaçırıldığı kaydediliyor. Kaçırma olayına karışan korucunun kimliğinin tespit edildiği belirtildi.