BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li belediyelerden Erdoğan'a şok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, partisine bağlı belediyelerin Başbakan Erdoğan hakkında CHP'li belediyelerle ilgili iddiaları üzerinden dava açacaklarını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, partisine bağlı belediyelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında CHP'li belediyeler ve Alman Vakıflarına yönelik sözleriyle nedeniyle tazminat talebiyle dava açacaklarını söyledi.

Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyeler ile Alman Vakıfları arasındaki ilişkiye yönelik sözlerini de hatırlatarak, bu konuda Erdoğan hakkında verdikleri gensorunun ön görüşmesinin Meclis TV'nin yayın yapmadığı bir saatte yapılmasına tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan'ın hakkındaki gensorunun ön görüşmesine katılmadığını, onun adına söz alanların da CHP'nin iddialara ilişkin sorulara yanıt veremediğini ileri süren Güler, ''Bizim sorumuz hala açıkta ve gördüğümüz şey karşımızda Meclis kaçkınlığı. Sayın Başbakan'ın kendisi hakkında verilmiş bir gensoruya cevap vermek üzere yüce Meclis'e gelmemesi, görevlendirdiği kişilerin de konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmaması ileri sürülen sözlerin iftira olduğunun kanıtıdır'' diye konuştu.

Hala bir açıklama beklediklerini kaydeden Güler, ''Bizim tüm belediyelerimiz tek tek Sayın Başbakan hakkında tazminat talebiyle davalarını bugünden itibaren açmaya başlıyorlar'' ifadesini kullandı.

Güler, CHP'nin Türkiye'deki gelişmeleri hep birlikte dile getirmek ve buna karşı olduğunu söylemek üzere 4 Aralık Pazar günü İzmir'de bir ''Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük Mitingi'' düzenleyeceğini de açıkladı.

Güler, 30 Kasım Çarşamba günü CHP milletvekili Mustafa Balbay'ın tutukluluğunun 1000'inci günü olduğunu belirterek, İzmir'de gerçekleştirilecek ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı mitingde Balbay temelinde hak ve özgürlük talebinde bulunacaklarını belirtti.

Balbay'ın tutuklu milletvekillerinin ve gazetecilerin ve neyle suçlandıklarını bilmeden hapiste tutulan üst düzey belediyecilerin temsilcisi olduğunu ifade eden Güler, ''Biz Mustafa Balbay'ın 1000'inci günün utancında AKP iktidarının Türkiye'deki bu bozuk karnesini bir kez daha haykıracağız'' dedi.

Türkiye'de basın özgürlüğünün de ihlal edildiğini ileri sürerek, mitingde buna da tepki göstereceklerini belirterek, basından kendilerine destek olmalarını istedi.

Güler, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir soru üzerine Dersim tartışmalarına ilişkin parti içi kararların daha önce alındığını ve milletvekillerinin savunmalarına ilişkin sürecinin sürdüğünü söyledi.