BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.445,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

30 milyon dolarlık dev yatırım

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde 30 bin metrekare kapalı alana sahip 30 milyon dolarlık bir lojistik merkezin temeli atıldı.

Abone ol

Senas Grup tarafından Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde 30 bin metrekare kapalı alana sahip 30 milyon dolarlık bir lojistik merkezin temeli atıldı.

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleşen temel atma törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Adem Ceylan, Senas Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Tanınmış, Senas Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nehar Tanınmış işadamları ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Senas Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Tanınmış uzun yıllardır endüstri tesisleri inşaatı yaptıklarını
belirterek,"Bu güne kadar 200 bin metrekarenin üzerinde kapalı alana sahip sanayi tesisi yaptık. Bu tesisimizde lojistik alanında önemli bir açığı kapatacak. Lojistik alanında ülkemizin pazar payı şuanda 2-3 milyar dolar tutarında.

10 Yıl içinde bu rakamın 80-100 milyar dolar olmasını bekliyoruz. Hem Türkiye'nin artan ihtiyaçları hemde coğrafya içerisinde yer alan ülkelere bakıldığında lojistik üssü olmaya tek aday ülke. Sektörün gelişimi de bunu doğruluyor.

Ancak bu alanda büyümeyi karşılayacak depo yatırımı bulunmuyor. Lojistik sektörün büyümeye başladığı yani 10 yıl önce gerçekleştirilen yatırımlar bugünün ihtiyaçlarını yanıt verecek nitelikte değil. Buda lojistiğe uygun yapılara olan ihtiyacı arttırıyor.

Biz bu potansiyeli gördüğümüz için bu yatırımı gerçekleştiriyoruz"dedi. Tanınmış inşaat şirketlerinde çalışan 17 işçinin okuma yazma bilmediğini tespit ettiklerini ve bu işçiler için Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kurs açtıklarını ifade ederek,"Bu işçilerimiz kısa sürede okuma yazma
öğrendiler.

Şimdi de bizden bağlama kursu açmamısı istiyorlar. Eğer sayın Ali Ağaoğlu bağlamaları alırsa bizde böyle bir kurs amçma sözü vereceğiz. Hem eğitime bir desteğimiz olsun hemda sanata katkı yapalım" şeklinde konuştu. Daha sonra kürsüye çıkan Ali Ağaoğlu işçilere bağlama sözü verirken yapılan yatırımın çok önemli olduğunu belirterek, "Biz Fahrettin Tanınmış ile enerji işinde birlikte çalışıyoruz.

Ancak aylardır uğraşmamıza rağmen rüzgan enerjisi santrali için bürokrasiyi aşıp yatırım yapamıyoruz.

Oysaki Gürcistan ve Almanya'da benzer yatırımlar için kısa sürede izinler aldık. Ben şuanda 12 bin konut yapıyorum. Bu konutları yaparken yorulmadığım kadar bir binanın ruhsatını alırken yoruluyorum. Bir sene yazışmalar sürüyor ruhsatı ancak bir sene sonra alıyoruz.

Türkiye'nin önündeki bu bürokratik engelleri aşarsa ülkemiz büyük bir güç olur. İşadamızın önü açılırsa yatırımlar artar işşiszlik sorun olmaktan çıkar"şeklinde konuştu.

Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı yapılan yatırım kadar okuma yazma bilmeyen işçiler için açılan kursunda önemli olduğunu bu nedenle Fahrettin Tanınmış'a ayrıca teşekkür ettiğini dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından butona basılarak 30 milyon dolarlık yatırımın ilk harcı atıldı.

Senas Grubun inşaatın yanısıra Almanya'da rüzgar enerjisi üreten bir santrali bulunurken benzer yatırımlar için Türkiye'de izin beklediği yine pilot ihtiyacını karşılamak için 1,5 milyon dolarlık bir yatırım ile 4 uçak aldığı ve önümüzdeki günlerde pilot yetiştirmeye başlayacağı öğrenildi.