BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mezitli sahilleri pırıl pırıl olacak

Mezitli Belediyesi'nce yaz mevsiminin gelmesine bağlı olarak sahil temizliği çalışması başlatıldığı bildirildi.

Abone ol

İlçede yer alan ve yaklaşık 16 kilometrelik sahil şeridinin de oluşturulan bir program dahilinde temizlendiği kaydedildi.

Mersin'in en uzun doğal kıyı şeridine sahip olduklarını hatırlatan Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, söz konusu alanlarınsa bugüne kadar yeterince kullanılamadığını, bu noktada da belirtilen alanlar üzerinde yapılan çalışmaların ardından insanların gönül rahatlığıyla denize girip, gezebileceği yerler haline getirmek istediklerini anlattı.

Yaklaşık 1 ay önce başlatılan temizlik çalışmalarının, oluşturulan bir program dahilinde yürütüldüğü bilgisini de veren Yıldırım, bunun yanında son olarak kumsaldaki taş, cam kırıkları gibi yabancı maddelerin temizlenmesi amacıyla özel olarak yapılan kum eleme aracının bölgedeki tüm sahildeki kumları temizlediğini vurguladı.

Yıldırım, "Bizim temizlemiş olduğumuz alanlarda kum içinden çeşitli yabancı maddelere rastladık. Bizi en çok üzense; kuma gömülen kırık şişe parçaları. Bu çok tehlikeli bir durum. Kumda yalın ayak gezen vatandaşlarımız sık sık üzücü durumlarla karşılaşıyor.

Biz ne kadar temizlesek de yinede bu tür üzücü kazalara engel olamıyoruz. Çünkü bazı vatandaşlarımız kumlara attıkları şişeleri özellikle kırarak ve üzerini kumla örterek adeta birilerinin canı yansın diye düşünüyor.

Bu çirkin olayı yapanlara seslenmek istiyorum; yarın o kuma gömdüğünüz şişe parçalarının üzerine basan sizin çocuğunuz, eşiniz, kardeşiniz, ailenizden biri de olabilir. Bu kent hepimizin, birlikte sahip çıkalım, sahillerinde birlikte oturalım, denizi, yakamozu, sevdiklerimizle birlikte neşe ve keyifle izleyelim" dedi.

Belediye olarak halkın güven ve huzurunu için gereken tüm çalışmaları eksiksiz olarak yerine getirebilme çabası içinde olduklarını ifade eden Uğur Yıldırım, ancak burada önemli olanın hizmeti yerine getirebilmek değil, söz konusu hizmetin korunması ve bunun geleceğe taşınabilmesi olduğunun altını çizdi.

Yıldırım, Mezitli'de yaşayan insanlardan beklentilerininse; yapılan hizmetlere sahip çıkılması olduğunu belirterek, kendilerinin de üzerlerine düşen görevi yerine getirip, ilgili birimlerin 24 saat boyunca ilçeyi temiz tutma gayreti içinde olduğunu anlattı.

Halkla her zaman yakın ve sıcak ilişkiler kurmaya özen gösterdiklerini hatırlatan Yıldırım, sorun ve şikayetlerle ilgili olarak belediyeye ait 'Alo 150' hattını 'ücretsiz' arayarak, vatandaşların istek ve şikayetlerini de iletebileceğini söyledi.