BIST 10.205
DOLAR 32,34
EURO 34,88
ALTIN 2.372,80
HABER /  GÜNCEL

30 kilo altını toprağa gömmüşler

Kuyumcudan çaldıkları altınları toprağa gömmüşler...

Abone ol

Eskişehir’de geçen 6 Mayıs’ta gerçekleştirilen kuyumcu soygununda çalınan 67 kilogram altının bulunamayan 30 kiloluk bölümü, Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi'nde toprağa gömülü halde ele geçirildi. Kuyumcu soygunu nedeniyle tutuklu Rizeli iki kardeşin, cezaevinden çıktıktan sonra harcamak için toprağa gömdükleri altınların piyasa değerinin 1 milyon YTL olduğu belirtildi.

Kuyumcunun duvarını delip kasaya ulaşan 5 kişi, yaklaşık 3 milyon YTL değerinde 67 kilogram altını çalarak ortadan kaybolmuştu. Soruşturma başlatan güvenlik güçleri, ‘altın kelepçe’ adı verilen operasyonla 43 yaşındaki Caner T., 45 yaşındaki Ali Rıza T., 51 yaşındaki Recep E., 41 yaşındaki Mehmet B. ve kardeşi 38 yaşındaki Metin B.’yi bir kısmı eritilmiş olan toplam 30 kilo 678 gram altınla yakaladı. Hırsızlıktan sabıkalı oldukları belirtilen zanlılar tutuklanarak Eskişehir Cezaevi’ne gönderilirken, kayıp olduğu belirtilen yaklaşık 30 kilo altın ise bulunamadı.

Soyulan kuyumcunun sahibi Ahmet, Yalçın ve Erdoğan Ercan kardeşler kayıp olan 30 kilo altının zanlılar arasındaki Rizeli Mehmet ve Metin B. kardeşlerde olabileceği şüphesiyle jandarmadan yardım istedi. Bunun üzerine Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün Çamlıhemşin İlçesi'nin Yukarı Çamlıca Mahallesi’nde kardeşlere ait ev ve çevresindeki 3 dönümlük ormanlık arazide arama yaptı. Gün boyu dedektörler yardımıyla süren aramalar sonucu toprağa gömülü 3 ayrı plastik saklama kutusunun içinde 30 kilo altın bulundu. Bilezik ve takı setlerinden oluşan altınlar jandarma tarafından savcılığa teslim edildi. Evde yapılan aramada ise, altınların eritilmesinde kullanılmış olabileceği düşünülen oksijen kaynağı ve çeşitli aletler de ele geçirildi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Şehir Planlama Bölümü mezunu Metin B. ile ağabeyi Mehmet B.’nin cezaevinden çıktıktan sonra toprağa gömdükleri altınları çıkarıp erittikten sonra satmayı planladıkları anlaşıldı. İki kardeş, yakalandıklarında üzerlerinde 2 kilo 450 gram altın bulunmuş, 11 kilo 750 gram altını da daha sonra güvenlik güçlerine teslim etmişti.