BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

3 yaşındaki küçük cinayeti gördü

Fırat Sevinç annesinin cansız bedeniyle sabahladı. Karnı acıkınca yemek istedi. Cevap alamayınca da...

Abone ol

3 yaşındaki çocuk gece yarısı annesinin boğularak öldürülüşünü izledi. Yanı başında cansız yatan annesinin yanında sabahladı. Sabahleyin karnı acıkınca annesinden yemek istedi.

Tepki alamayınca evin camına vurarak komşularına bilmeden cinayeti haber verdi. Annenin ölümüne ilişkin olarak evden ayrı yaşayan baba gözaltına alındı.

Boğazı sıkılarak öldürüldü

Edinilen bilgilere göre; olay Anne Fadime Karatoprak ve 3 yaşındaki oğlu Fırat Sevinç'in birlikte yaşadığı Ankara Aydınlıkevler Gar Sokak No: 39/1'deki evde yaşandı. İddiaya göre; gece evde anne Karatoprak boğazı sıkılarak öldürüldü. Bu sırada evde bulunan ve ne olduğunu anlayamayan küçük Fırat, sabaha kadar annesinin uyuduğunu sanarak cesedin başında yattı.

Annesinin yanında uyudu

Sabahleyin uyanan çocuk, annesinin uyanmadığını görüp karnı da acıkınca giriş katta bulunan evlerinin camına vurarak, çevrede bulunan komşularını harekete geçirdi. Evin camına çocuğun hışımla vurduğunu gören çevre sakinleri durumu muhtara haber verdi. Evin ziline basılmasına rağmen kimsenin dışarı çıkmaması ve evin camından içeri bakıldığında içerde kadının cansız halde yattığını gören mahalle muhtarı durumu polise bildirdi.

Annesi için ne dedi?

[PAGE]

'Karnım aç annem uyuyor'

Olay yerine gelen polis ekipleri itfaiye yardımıyla kapıyı kırarak içeri girdiklerinde kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Küçük Fırat'ın ise ne olduğundan habersiz annesinin başında uyanmasını beklediği görüldü. Polislerin ''senin adın ne, ne yapıyorsun'' sorusuna küçük Fırat'ın cevabı, ''Karnım aç…Annem uyuyor…'' şeklinde oldu.

"Annem nerede" diye sordu

Bunun üzerine polisler çocuğu cesedin başından uzaklaştırarak bahçeye çıkardı. Bahçeye çıkartılan çocuğa poğaça ve meyve suyu ikram edildi. Çocuk komşularının da yardımıyla annesinin öldüğünü hissetmesi sağlandı. Evden çocuğu uzaklaştıran komşuları, ''hadi seni bize götürelim, sen uyanınca annen gelecek'' şeklinde cinayet mahallinden uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada çocuk sürekli olarak, ''annem nerde'' diye sordu. Komşuları ise, ''sen uyanınca gelecek…işe gitti'' diye cevap vermekle yetindi. Daha sonra komşuları Fırat'ı uyutmaya götürdü.

Fırat'ın uzaklaştırılması ve savcılık incelemesinin tamamlanmasının ardından anne Fadime Sevinç'in cesedi evden çıkartılarak adli tıp kurumu morguna götürüldü.

"Babam uyuttu"

Öte yandan cinayet ekiplerinin çocuğa anneni kim uyuttuğu şeklinde soru sorduğu çocuğunda, ''babam uyuttu'' diye cevap verdiği öne sürüldü. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, evden ayrı akrabalarının yanında yaşayan baba A.S'yi cinayet zanlısı iddiasıyla gözaltına aldı. A.S.'nin "Eşimden ayrı yaşıyordum, kendisini ben öldürmedim" dediği öne sürüldü. Cinayetle ilgili polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

3 yaşında annesiz kalan çocuk

[PAGE] [PAGE] [PAGE]