BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  GÜNCEL

Öyle bir benzetme ki!.

Timsahlar bir tek Avustralya'nın yerli halkı Aborjinlere saldırmıyormuş. Bunu araştıran uzmanlar şaşırtıcı bir sonuca ulaşmış.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- DTP'li Sırrı Sakık 'Türk-Kürt çatışmasının son bulmasını ilginç bir örnekle istedi. Aslında bu benzetmeyi okuyunca farklı yerlere de çekebilirsiniz. Ama şunu özellikle belirtelim ki Sakık çok samimi ve iyi niyetli olarak bunu anlattı. Özünde de halimizi çok iyi özetliyor.

İNTERNETHABER'e konuşan Sakık, şunları söyledi:

"Dün bir yazı okudum. Çok etkilendim. Timsahlarla Aborjinler (Avustralya'da yaşayan yerli halk) aynı suda yıkanırlarmış ve timsahlar bir tek Aborjin'e saldırmamış.

Nedenini araştıran uzmanlar, aynı suda yıkanan iki canlının ten kokusuna olan alışkanlığının bu sonuca yol açtığını saptamışlar. Yani timsahlar aynı suda yıkandığı insanların ten kokusunu bildiği ve alıştığı için, aynı suyu paylaştığı için saldırmıyorlarmış.

BİZ BECEREMEDİK...

Bakın biz Türkler ve Kürtler bin yıldır aynı toprakta yaşıyoruz, aynı suda yıkanıyoruz. Kız alıp vermişiz. Aynı türkülere ağlıyor, aynı şakalara gülüyoruz. Acımız da sevincimiz de aynı. Aynı toprağın insanlarıyız. Ama hala bir birimize saldırıyoruz. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Bizler timsahlar kadar bile olamadık."