BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

10 yaşındaki Mustafayı başından kim vurdu?

'Mustafa eve geldi. Odasına girdi. Ardından silah sesi geldi.' Aile olayı böyle anlatıyor. Ancak savcı ölümü şüpheli buldu. Hepsi sorguda

Abone ol

Kütahya'nın Emet ilçesinde 10 yaşındaki çocuk, başından vurulmuş halde ölü bulundu. Cesedinin yanında babasına ait silah bulunan küçük çocuğun intihar ettiği öne sürülürken, aile fertleri gözaltına alındı.

Emet 3 Eylül İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Mustafa Bülbül, dün akşam saatlerinde okul çıkışı taşımalı servisle Emet'e bağlı Eğrigöz beldesindeki evine döndü. İddiaya göre küçük Mustafa, evde bulduğu babasının tabancasıyla oynamaya başladı. Bir süre sonra silah sesini duyan aile fertleri odaya koştuklarında Mustafa'yı başından vurulmuş halde buldu. Hemen hastaneye kaldırılan çocuğun öldüğü belirlendi.

ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ BULUNDU

Olayın ardından jandarma ekipleri beldede çok yönlü bir araştırma başlattı. Olay sırasında evde oldukları öğrenilen baba Mehmet, anne Müzeyyen, babaanne Fatma ve dede Mustafa Bülbül gözaltına alındı. Çocuğun ölümünü şüpheli bulan savcılık, cesedini otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderdi. Bir gün sonra karne alacak olan ve derslerinin de iyi olduğu öğrenilen Mustafa'nın başının sağ arkasından giren kurşunun, sol kulak arkasından çıktığı öğrenildi. Jandarmanın başlattığı soruşturma sürüyor.