BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,92
HABER /  GÜNCEL

Fotoğrafçılar bu gözlerin peşinde koşturuyor

Göreni hayran bırakan mavi-yeşil gözleriyle panter ikizler, doğa fotoğrafçıları için bulunmaz bir şans oldular

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

En sıkı haber fotoğrafçıları bile dize getiren Larisa ve Sipura adlı panter yavruları henüz iki aylık bile değiller; ama fotoğrafçılar onların peşinde.

26 Nisan'da, Berlin Tierpark Hayvanat Bahçesi'nde doğan bu yavruları bu kadar önemli yapan ise gözleri. Mavi-yeşil arasında değişen tonlarıyla, şimdiye kadar görülmemiş bir güzellikle bakıyorlar çevrelerine.

Çok sık rastlanmasa da, tüyleri de siyah olan bu dişi yavruların fotoğraflarını çekmek için, gazeteciler birbiriyle yarışıyor.

Hala bir kediden daha ufak olan panterler, ancak doğumdan sonraki 10. günde gözlerini açabilmişler. Bunun aslında normal olduğunu söyleyen hayvanat bahçesi yetkilileri, panter yavrularının üçüncü haftadan sonra etrafta dolaşmaya başladığını, yaklaşık üç aylık olana kadar da et yiyemediklerini söylüyorlar.

Vahşi yaşam içindeki panterler yaklaşık iki yaşındayken annelerinden ayrılıyorlar ve siyah panterler yaklaşık 12 yaşına kadar hayatta kalabiliyor. Ama Larisa ve Sipura'nın 20 yaşına kadar yaşayabileceğini söylüyor bakıcıları. Çünkü iyi koşullarda doğmak, yaşam sürelerini uzatmada ki etkenlerden biri olarak kabul ediliyor.

PANTERLER İLE FOTOĞRAFÇILARIN EN GÜZEL GÖRÜNTÜLERİ...

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]