BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

3 milyon topladı şimdi kayıp

Gaziantep'te kuyumculukla uğraşan bir şahsın, senet karşılığı para aldığı kişileri dolandırdığı iddia edildi.

Abone ol Başta kuyumcular olmak üzere işadamı, hayat kadınları ve değişik kesimlerden onlarca insanı dolandırdığı iddia edilen Fatih Levent Ş.'nin, yaklaşık 3 milyon YTL ile kayıplara karıştığı öne sürüldü.

Söz konusu kuyumcuya emekli ikramiyesi olan 27 bin YTL'yi işletmesi için verdiğini söyleyen Ali Ö., Fatih Levent Ş.'nin, kendisi gibi 15-20 kişiyi daha dolandırdığını iddia etti. Emekli ikramiyesi karşılığında bu kişiden senet aldığını ve parasının 1.5 yıl süreyle onda kaldığını söyleyen Ali Ö., bu süre içinde 12 bin YTL gibi bir parayı kendisine gelir olarak verdiğini anlattı. Ali Ö., bu kişinin öncelikle insanlara güven verdiğini ve daha sonra ise para ve çeşitli ziynet eşyalarıyla ortadan kaybolduğunu aktardı. Levent Ş.'nin, mayıs ayında ortadan kaybolduğunu anlatan Ali Ö., "Benim gibi 15-20 kişiyi daha dolandırmış. Piyasadan topladığı paranın yaklaşık 3 milyon YTL olduğu söyleniyor. Ortadan kayboldu. Hanımı ve 3 çocuğuyla birlikte yok. Haziran ayında Samsun'da bir otelde kaldığı ortaya çıktı. Samsun'da ev kiralamış ve ikamet bildiriminde bulunmuş. Gaziantep Kuyumcular Derneği Başkanı ve esnaftan birkaç alacaklı Samsun'daki ikameti olan Esenevler Mahallesi 419 Sokak'taki evine gitmişler. Söz konusu şahsı bulamamışlar. Şu an 4 aracına haciz konulmuş durumda. Bunların 3'ünün plakası, 27 LV 646, 33 AHB 88 ve 27 YN 954. Araçlar hacizli ancak elde bulunmuyor. Kuyumcu esnafı paranın dışında altınlarını da kaptırmış. Hakkında savcılığa suç duyurusunda da bulunuldu. Çocuklarını okula da göndermiyor. Özel bir okulda okuyorlardı. Okullarını aradık. Çocukların devam etmediğini söylediler" diye konuştu.

Şahsın yakalanıp bulunması için yetkililerin harekete geçmesini isteyen Ali Ö., daha fazla kişinin dolandırılmasını önlemeye çalıştığını sözlerine ekledi.