BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

TBMMde bütçe maratonu başlıyor

Meclis uzun bir tatilin ardından yoğun bir gündemle açılıyor. TBMM'nin ilk gündem maddesi ise bütçe!

Abone ol TBMM Genel Kurulu'nun bütçe maratonu başlıyor. Genel Kurul, 12 gün aralıksız çalışarak 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nı yasalaştıracak.

Kurban Bayramı sonrası 16 Aralık Salı günü toplanacak olan TBMM Genel Kurulu'nda 2009 yılı bütçesi ele alınacak. Hükümet adına yapılacak sunuşun ardından parti grupları söz alarak bütçeye ilişkin görüşlerini dile getirecekler. Bütçenin tümü üzerinde yapılacak görüşmelerin ardından Genel Kurul, hafta sonları dahil ara vermeden 12 gün çalışacak. Bütçe görüşmeleri, 14 turda yapılacak. Her turda parti gruplarına ve hükümet temsilcisine 40'ar dakika, kişisel olarak söz alan milletvekillerine ise 5'er dakika söz hakkı verilecek. Genel Kurul, her gün saat 11.00'de toplanacak ve günlük programın bitimine kadar çalışacak.

Bütçenin tümü üzerinde 16 Aralık Salı günü yapılacak. 17 Aralık Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı, TBMM, RTÜK, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ve Sayıştay, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Gümrük Müsteşarlığı'nın bütçeleri görüşülecek. Devam eden günlerde ise belirlenen sıraya göre bakanlıklar ve bağlı kuruluşların bütçeleri ele alınacak. Bütçe görüşmeleri nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda görüşmelerine başlanan Türk Ticaret Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri de ertelenecek. (CİHAN)