BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

DTP-Barzani diyalog istiyor

Türkiye'den giden DTP heyeti Barzani ile görüştü. Her iki taraf sorunlar konusunda diyalog önerdi.

Abone ol Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani ve Demokratik Toplum Partisi (DTP)'li heyetin dünkü görüşmesinde, bölgedeki sorunların karşılıklı anlayış çerçevesinde ve diyalog yoluyla çözülmesine vurgu yapıldığı belirtildi.

Erbil'in Selahattin kasabasına giden DTP'nin iki eş başkanının da aralarında bulunduğu toplam 5 kişilik bir heyet, Barzani ile 2 saat görüşmüştü. Görüşmeden önce eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Emine Ayna, partinin dış ilişkilerden sorumlu eşbaşkan yardımcısı Sabahat Tuncel, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Diyarbakır Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'tan oluşan DTP heyeti, sabah saatlerinde Erbil'in Barzan kasabasına giderek, burada Molla Mustafa Barzani'nin mezarını ziyaret ettiler.

Barzani ile yapılan görüşmede, Irak'ın siyasi durumunun ele alındığı, karşılıklı saygı prensibi çerçevesinde Irak ve bölgesel yönetiminin Türkiye ile siyasi ve ekonomik alanındaki ilişkilerini geliştirmek istediği kaydedildi.

Toplantıda bölgesel Kürt bölgesi parlamento başkan yardımcısı Kemal Kerkuki, iç işlerinden sorumlu bölge bakanı Kerim Şingali ve bölge başkanlık divanı sözcüsü Fuat Hüseyin de hazır bulundu. DTP heyetinin bugün başkent Bağdat'ta bulunan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile bir görüşme yapması bekleniyor.