BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  GÜNCEL

3. Dünya savaşı çıkıyor! Ajanlar öldürülmeye başladı

SURİYE'de adı konmamış üçüncü dünya savaşı patlamak üzere. Rusya'da Putin etrafındaki güvenmediği istihbaratçıları temizlemeye başladı.

Abone ol

Adı konmamış üçüncü dünya savaşına doğru yol alıyoruz. Suriye üzerinden yakında büyük bir savaşın patlayacağı sinyalleri geliyor. Önceki gün iktidara yakın kalemlerden Abdülkadir Selvi de 'büyük savaş geliyor' demişti.

Savaşın sinyallerini daha da kuvvetlendiren gelişme ise 'bir ölümle' yaşandı. İddiaya göre Putin büyük savaşa hazırlanıyor , bunun için de etrafındaki güvenmediği istihbaratçıları temizliyor.

ESRARENGİZ ÖLÜM

Gazprom Media Holding'in hiçbir rahatsızlığı olmayan CEO'su geçen cuma günü ABD'de kaldığı otelde öldü. Ünlü haber ajansları Reuters ve BBC Mikhail Lesin'in ölümünü flaş haber olarak duyurdu. Peki bu normal bir ölüm müydü yoksa eski istihbaratçının ortadan kaldırılması mıydı?

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, 'Ortadoğu’da büyük bir savaş başlayacak' diyerek bu esrarengiz ölümün hiç de sıradan olmadığına dikkat çekti.

KGB İSTİHBARATÇISI NASIL ÖLDÜ?

İşte Kırıkkanat'ın aktardıkları;

Geçen cuma sabaha karşı önce Reuters ve BBC, ardından diğer haber ajansları tuhaf olduğu kadar şaşırtıcı bir haber geçtiler: Gazprom Media Holding’in müstafi CEO’su Mikhail Lesin, Washington’un seçkin otellerinden Dupont Circle’deki odasında ölü bulunmuştu.  Haber tuhaftı, çünkü ailesinin ağzından Lesin’in kalp krizinden yaşamını yitirdiği belirtilirken, “normal ölüm” olduğuna özel vurgu yapılıyordu. Şaşırtıcıydı, çünkü 57 yaşındaki Lesin’in eceliyle öldüğünü açıklayan aile, aynı zamanda hiçbir sağlık sorunu olmadığını söylüyordu!

 YAHUDİ KÖKENLİ KGB AJANI

Rusya Devlet Başkanı Putin’in son yıllarda kurumuş yapraklar gibi sapır sapır dökülen “eski” çevresinden böylece bir kişi daha eksilmiş oldu… Peki, kimdi bu sonuncu mevta? Putin’e ne zamandan beri, ne kadar yakındı?

1985 yılında KGB, Doğu Almanya başkenti Dresden’e “ajan devşirmekle” görevlendirdiği genç bir istihbaratçı gönderdi: Vladimir Putin.  Putin’in ilk işi, Doğu Alman bir tıp profesörüne pornografik şantaj yaparak zehirlerle ilgili eğitim almak oldu, nedense…  Dresden’deki faaliyeti dahilinde, kendisinden birkaç yaş daha genç bir KGB’liyi de basındaki propaganda çalışmalarıyla görevlendirdi: Mikhail Yuriyeviç Lesin.

KGB’nin Yahudi asıllı iletişim uzmanı Lesin çok başarılıydı. Kısa zamanda Putin’in takdirini kazandı. Öyle ki, Putin başbakan olduğunda, Lesin’i Basın Bakanı atadı. Devlet Başkanı olduğunda ise basın danışmanı yaptı. Lesin, Russia Today’i kurdu. Ardından aynı adı taşıyan TV kanalını. Mikhail Lesin, 2013’te Rusya’nın “devlet kontrolündeki” en büyük medya holdingi Gazgrom Media’nın başına geçti. Ama 12 Ocak 2014’te “ailevi nedenlerle” istifa etti.

ABD İLE YAKIN İLİŞKİYE GİRİNCE...

Rusya’da “ailevi nedenler”, sahneden çekilmenin en zararsız biçimidir. Bazıları, acilen ve kabaca indirilir. Gazprom Media’nın müstafi CEO’su, yıllar içinde hem çok zengin olmuş, hem de ABD ile özel yakınlıklar geliştirmişti. Oğlu bu ülkede “Rusya konulu” masraflı filmlerin prodüktörü olarak tanınmış, kendisi de Los Angeles’te 28 milyon dolarlık gayrimenkul sahibi olmuştu.

ATATÜRK HAVAALANINDA ÖLEN İNGİLİZ KADIN İLE BAĞLANTISI
Cumhuriyetçi senatör Roger Wicker, kara para akladığı gerekçesiyle Lesin’in servetinin araştırılmasını resmen talep etti.  FBI da işe karıştı, ama Lesin’in yasadışı bir etkinliği kanıtlanamadı. Yine de ilginç bir bilgiye ulaşıldı: Lesin, dünyanın dört bir yanında “barışçıl” tınılar taşıyan STK’lere cömert yardımlar yapıyordu. Tıpkı Atatürk Havalimanı’nda ayakkabı bağcıklarıyla asılı bulunan İngiliz kadın gazeteci Jacky Sutton’un** çalıştığı Ortadoğu’ya odaklı STK’ler gibi…

PUTİN SAVAŞ ÖNCESİ TEMİZLİKTE

Ortadoğu’da büyük bir savaş başlayacak, dostlar. Ve bu savaşın iki baş (ve karşıt) aktöründen Rusya’nın yakın dövüş teknikleri şampiyonu lideri Putin, engin istihbaratçı deneyimine dayanarak önce evinin içini ve bahçesini temizliyor.