BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,85
ALTIN 2.479,84
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı Celal Candemir'i öldürene rekor para ödülü

PKK'nın sözde 'Tunceli sorumlusu' Celal Candemir'i ihbar edip öldürülmesini sağlayan kişiye 300 bin TL para ödülü verilecek.

Abone ol


Terör örgütlerinin yönetici ve üyelerini ihbar edenler için konulan para ödülü, ilk kez PKK'nın sözde Tunceli sorumlusu Celal Candemir'i ihbar edenlere verilecek.

Habertürk'te yer alan habere göre, ödül Komisyonu bu amaçla yapacağı ilk toplantısında, ihbarın örgüt sorumlusu Celal Candemir'in yerinin tespit edilmesine ne kadar katkı sağladığını değerlendirecek ve ödül tutarını belirleyecek.

CANDEMİR GRİ LİSTEDE

Candemir, gri listede bulunduğu için bulunmasına yardım edenlere en fazla 300 bin liraya kadar ödül verilecek.

LİSTEDE 540 TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİNİ İSMİ VAR

İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler sayfasında, gri listede 540 terör örgütü üyesinin ismi bulunuyor. İhbar sonucu yapılan operasyonla Celal Candemir'in öldürülmesiyle birlikte 539 örgüt üyesi gri listeyle aranmaya devam ediliyor. Listede, Celal Candemir'in isminin karşısına "etkisiz hale getirildi" ifadesi yazıldı.

 İHBAR EDENLERİN KİMLİĞİ GİZLİ TUTULACAK

Emniyet kaynakları, Celal Candemir'in bulunmasına yardımcı olanların isimlerinin yalnızca devlet yetkililerince bilindiğini belirterek, bu konunun "sır" gibi saklanacağına dikkat çekti.

Komisyonun, kısa süre içinde toplanıp, kararını vereceğini belirten kaynaklar, "Belli değerlendirmeler yapılacak. Bu değerlendirmeler ışığında ödül miktarı belirlenecek" dedi.

CELAL CANDEMİR KİMDİR?

31 Ekim tarihinde yapılan ihbar üzerine Tunceli İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Alacık Mahallesi'ne jandarma tarafından operasyon düzenlendi.

"Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel-5" adı verilen operasyonda, terör örgütünün sözde Tunceli sorumlusu 'Şiyar' kod adlı Celal Candemir öldürüldü. Candemir'in, Tunceli Merkez Alacık Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edildi. Candemir'in daha önceTunceli'de yol keserek kimlik kontrolü yaptığı da belirlendi.

NASIL İHBAR EDİLİYOR?

İhbarlar; emniyet, jandarma ya da ilgili güvenlik birimlerine sözlü, yazılı ve elektronik ortamda yapılabiliyor. 155, 156 ve 140 ihbar hatları kullanılabiliyor.