BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  DÜNYA

Putin'den flaş füze sistemi açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tüm füze savunma sistemlerini aşabilecek bir darbe sistemi geliştireceklerini açıkladı.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, silahlı kuvvetlerin gelişimine ilişkin düzenlenen toplantıda konuştu.

Putin, "Füze savunma sistemleri üzerinde çalışacağız. Fakat ilk aşamada birçok kez belirttiğimiz gibi tüm füze savunma sistemlerini aşacak sistem üzerinde çalışacağız" dedi.

Putin, ABD'nin füze savunma sistemlerinin gerçek amacının Rusya'nın nükleer potansiyelini etkisiz hale getirmek olduğunu belirterek, ABD ve müttefiklerinin füze savunma sisteminin inşaatına devam ettiklerini hatırlattı.

Putin, "Maalesef ne bizim endişelerimiz, ne de işbirliği tekliflerimiz dikkate alınmıyor" şeklinde konuştu.

Rus lider sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok kez Rusya'ya, ABD'nin füze savunma sisteminin Avrupa segmentinin, İran'ın füze sistemlerine karşı geliştirildiği söylenmişti. Fakat İran nükleer sorununun çözüme kavuştuğunu biliyoruz, gerekli anlaşmalar imzalandı. Buna rağmen füze savunma sistemleri çalışmaları devam ediyor. İran ve Kuzey Kore'nin nükleer tehditlerini bahane olarak göstermek sadece ABD'nin gerçek planlarını kapatmak için kullanılıyor. Onların gerçek amacı Rusya başta olmak üzere ABD ve müttefikleri dışındaki ülkelerin nükleer potansiyellerini etkisiz hale getirmek. Rusya stratejik nükleer güçlerini sağlamlaştırmak için gerekli önlemleri alacak."