BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,34
HABER /  GÜNCEL

27 Türk boyu Macaristan'da buluşuyor

TİKA ve Macaristan Turan Vakfı işbirliğiyle 27 Türk boyu Bugaç Ovası'nda bir araya gelecek.

Abone ol

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Macar Turan Vakfının işbirliği ile düzenlen Turan Kurultayı ve Macar-Turan Birliği Atalar Günü etkinlikleri kapsamında 21 ülkeden Hun, Macar ve Türk boyları, ağustos ayında Macaristan'ın Bugaç Ovası'nda bir araya gelecek.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ı makamında ziyaret eden Macaristan Turan Vakfı Başkanı Biro Andras Zsolt, 2006’dan bu yana iki yılda bir düzenlenen Turan Kurultayı ve Macar-Turan Birliği Atalar Günü etkinliklerini son 2 yıldır TİKA ile birlikte hayata geçirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Zslot, bu yılki kurultayın ağustos ayında TİKA’nın katkılarıyla yapılacağını ifade etti.

SİLAH GÖSTERİLERİ VE OK YARIŞMALARI YAPILACAK

Hun ve Türk kökenli kardeş ülkelerin Bugaç Ovası'nda bir araya gelmesinin önemini vurgulayan Zslot, kurultaya Hun, Macar ve Türk boylarından 120 müzik ve halk oyunu ekibinin katılacağını belirtti. Zslot, 27 Türk boyunun yer alacağı, silah gösterilerinin ve ok yarışmalarının da yapılacağı kurultaya TİKA Başkanı Çam’ı davet etti.

TİKA Başkanı Çam, Türkiye ve Macaristan’dan katılımcıların yanı sıra Azeri, Avar, Başkurt, Balkar, Buryat, Çuvaş, Gagavuz, Kabardino, Karaçay, Karakalpak, Kazak, Kırgız, Kumuk, Moğol, Nogay, Özbek, Tatar, Tuva, Türkmen, Uygur ve Yakut boylarının da etkinliğe davet edilmesiyle, Türk dünyasında barış ve kardeşlik mesajları vermenin önemli olduğunu kaydetti.

Farklı etnik grupların beş asır boyunca Türk İslam medeniyeti anlayışı ile Balkanlar ve Doğu Avrupa ülkelerinde huzur ve barış içinde yaşadığını belirten Çam, Balkanlar ve Doğu Avrupa’nın farklı din, kültür ve medeniyetlerin buluşma noktasında bir köprü haline gelmesi için TİKA'nın çalışmalarına devam edeceğini belirtti. 

Macaristan Turan Vakfı ile işbirliğinin süreceğini bildiren Çam, Macaristan Turan Vakfı Başkanı Zslot’a çalışmalarında başarılar diledi.