BIST 10.225
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

22 paşa emekli mi edilecek?

1 Ağustos'ta başlayacak Yüksek Askeri Şûrâ toplantılarında tutuklu 22 generalin emekli edileceği ileri sürüldü.

Abone ol

YAŞ toplantıları yaklaşırken, ortaya atılan bir iddia yine gündemin ilk sıralarına oturacak. Görülen davalar neticelenmediği için askerle hükümet yine karşı karşıya kalabilir.

Yenişafak gazetesi 2009, 2010 ve 2011 yıllarındaki şura toplantılarında tutuklu oldukları için terfi alamayan ve temditte 4 yılını dolduran 22 paşanın emekliye sevk edilmesinin beklendiğini yazdı. 

TERFİ ALMAYI BEKLEYEN 17 KOMUTANIN DURUMU KRİTİK

Manşete taşınan haberde bu yıl terfi almayı bekleyen 17 general ve amiralin dosyalarının da YAŞ'ın en büyük sorunu olacağı aktarılıyor. Yine haberde emekli edileceklerin sayısının bu yıl gelen dosyaların da eklenmesiyle artabileceği belirtiliyor.

Geçen sene emekli edilmesi düşünülen paşalar için Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in '1 yıl daha bakalım, mahkeme sürecini gözleyelim' talebi nedeniyle temdit (uzatma) kararı alınmıştı.

399 PERSONEL YARGILANIYOR

Darbe girişimleri nedeniyle şu anda yargılanan subay ve astsubay sayısı 399. Bunlardan 227'si tutuklu, 172'si ise tutuksuz yargılanıyor. Tutuklular arasında Orgeneraller Bilgin Balanlı ile Nusret Taşdeler de bulunuyor. Yeni Şafak'ın konuyla ilgili sorularını cevaplayan emekli askeri savcı Faik Tarımcıoğlu, temdidin TSK'nın yapısını bozduğuna dikkat çekerek, 'Sürekli temdit edilerek kadrolar şişti. Liyakat dolayısıyla terfi etmesi gerekenler kadrosuzluk nedeniyle emekli ediliyor ve bu olay alt kademeler için büyük bir haksızlık. Kanun açıktır, TSK'nın 65. maddesi ile 5 yıl ve daha fazla hapis cezasını gerektiren bir cürümden tutuklu olanlar açığa alınmalıdır' yorumunu yaptı.