BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.430,41
HABER /  DÜNYA

Putin punk imtihanını böyle verdi

Rus lider Putin’i protesto ettikleri için tutuklanan punk grubu Pussy Riot’un 3 üyesi hâkim karşısına çıkıyor

Abone ol

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir katedrali işgal ederek söyledikleri şarkılarla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i protesto ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Pussy Riot müzik grubunun 3 kadın üyesi bugün hâkim karşısına çıkıyor.

Şubat ayından bu yana tutuklu olan 24 yaşındaki Maria Alyokhina, Nadezhda Tolokonnikova (22) ve Yekaterina Samutseviç’in (29) yedi yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı dava 3 kez devlet başkanı seçilen Putin için hızla bir demokrasi sınavına dönüşüyor. Punk’çı kızlara destek Sting gibi dünyaca ünlü sanatçıların da katılımıyla hızla büyürken, Rus aktivistler de davadan çıkacak kararın 3. Putin döneminin nasıl geçeceğine dair önemli bir gösterge olacağını söylüyor.

PATRİK KINAMIŞTI

İnsan hakları konularında çalışmalarda bulunan Moskova Helsinki Grubu’nun Lideri Lyudmila Alekseyeva “Mahkeme, kararını, yasalar yerine Kremlin’in isteğine göre alacak” diyor. Pussy Riot grubunun cezalandırılıp cezalandırılmayacağı Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill’in Kremlin üzerindeki etkisinin oranını da gözler önüne serecek. Zira Patrik Kirill de Pussy Riot grubunun eylemini kınayan açıklamalarda bulunarak tutuklanmalarına destek vermişti.