BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

22 milyon dolarlık çadır kül oldu

İstanbul Gösteri Merkezi yandı. İtfaiye güçlükle söndürebildi. Çadır sahibi ile birlikte Mustafa Erdoğan şoka girdi, çünkü..

Abone ol

Bakırköy'de bulunan eski adı Mydonose Showlan olan İstanbul Gösteri Merkezi'nin çadırları alev alev yandı. Yanfgın söndürüldü ancak çadır tamamen yandı.

Bir ay sonra bu çadırda Mustafa Erdoğan'ın Troya ekibi gösteri yapacaktı. Çadırdaki zararın 22 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

ÇALIŞANLAR GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Sabah saat 10.00 sıralarında İstanbul Gösteri Merkezi'nin çadırları, henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı. Bir anda çadırlardan çok yoğun duman yükselmeye başladı. Ardından çadırlardan alevler yükseldi.Yangın yerine Bakırköy, Kocasinan, Avcılar, Fatih itfaiye grupları sevk edildi. Yoğun çaba sarf eden itfaiye ekipleri, merdiven araçlarıyla yangına su sıktı. Birçok noktadan yapılan müdahalenin ardından yangında alevler, yaklaşık yarım saat içerisinde kontrol altına alındı. Bu arada, İstanbul Gösteri Merkezi'nin bazı çalışanları, göz yaşlarını tutamadı.

ÇADIR SAHİBİ ŞOKTA

Çıkan yangın sonucu kullanılmaz hale gelen İstanbul Gösteri Merkezi'nin sahibi Mustafa Özbey, büyük bir şok yaşadığını belirterek, "Dört dörtlük bakımı yapılan bir çadırda durup dururken bir yangın çıkıyorsa mutlaka bir sebebi olmalı. 22 milyon dolarlık çadırın tamamı yanmıştır şu anda" dedi.

YANGIN ÜST KATLARDAN BAŞLAMIŞ

İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özbey, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangın başladığı sırada kendisinin de temizlik işçileriyle beraber içeride olduğunu belirterek, “Temizlik işçileri 'yangının üst katlarda başladığını' söyledi. Yangın tüpüyle müdahale ettik. İtfaiyeye haber verdik ama bir saat sonra geldi” dedi.

TROYA'NIN MALZEMELERİ DE YANDI

Çıkış nedeni araştırılan yangında, Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı ''Troya'' gösterisine ait malzemelerin de zarar gördüğü belirtildi.

ERDOĞAN: EMEĞİMİZ YANDI

Mustafa Erdoğan, Türkiye'nin en büyük gösteri merkezinin yandığına dikkati çekerek, ''Bir tiyatronun yanmasından daha acı ne olabilir? Ben yaptığım her şeyi, buranın sahnesini hayal ederek yapardım. Birçok anımız var. Emeğimiz yandı. Buradaki kostümler bir daha üretilemez. Çok üzgünüm. İstanbul'da oynayacak başka bir yerimiz yok'' diye konuştu.

YANAN KOSTÜMLERİ ÜRETMEK YILLAR ALIR

Yangının gösterilerini etkileyeceklerini belirden Erdoğan, “Ciddi bir teknik donanım kaybettik. Zararın ne kadar olduğunu bilemiyoruz. Yanan kostümleri tekrar üretmek için yıllar gerekir'' diye konuştu. Bu arada, ''Troya''nın yanan merkezde, 3 Mayısta bir gösteri yapmasının planlandığı öğrenildi.

Yangından fotoğraflar için tıklayın

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]