BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.465,65
HABER /  GÜNCEL

Rasmussen özür dilemedi

Özür dileyecek dendi olmadı. Rasmussen'n konuşması ikna edici değildi. Yeni sekreter yeniden basın toplantısı yapacak.

Abone ol

Karikütür krizi nedeniyle hedefteki isim Rasmussen'den beklenen özür gelmedi. İfade özgürlüğünü savundu ama dini hassasiyetlere de saygı duyacağını söyledi.

Acıklamalar tatmin etmemiş olacak ki Rasmussen, saat 13.30'da yeniden basın toplantısı düzenleyecek..

Rasmussen merdivenden düştü
 NATO Genel Sekreteri seçilen Anders Fogh Rasmussen İstanbul'da otelinin merdivenlerinden düştü ve omzu çıktı.

Ritzau ajansı, Medeniyetler İttifakının 2. Forumuna katılmak üzere İstanbul'da bulunan Rasmussen'in, dün gece otelinin merdivenlerinden düştüğünü ve Taksim hastanesine kaldırıldığını duyurdu. Rasmussen, omzunun yerine oturtulmasının ardından birkaç saat sonra oteline döndü.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Çırağan'da yapılan Medeniyetler İttifakı toplantısında konuştu:

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

"Barışçıl bir gelişme istiyorsak berbetçe konuşabilmeliyiz. Her birimiz ifade özgürlüğünü uygulamamız gerekir.  Tabii ki topmunun nefretine müsade etmeyecek şekilde yapmalıyız.

Karikatür kriziyle ilgili direk şunu söylemek istiyorum. Orda benim tavrım gayet açıktı. Krizden önce krizde ve sonrasında açıktım. Ben insanları dini etknik geçmişleriyle ilgili insanları suçlamaktan yana değilim.

DİNİ DEĞERLERE SAYGI DUYARIM

Ben dinlere ve dini sembollere saygı duyarım. Diğer insanların dini duygularına saygı gösteririm. Sonuç olarak hiç bir zaman dini şekli Peygamber Muhammed de dahil olmak üzere insanları rahatsız edecek şekilde olmasından yana değilim.

YENİ GÖREVİMDE DİKKAT EDECEĞİM

Danimarka'da bazı insanlar İslam'a saygısızlık olarak algıladı. Bu benim görüşüm değil. NATO Genel Sekreteri olarak dini ve kültürel hassasiyetlere özellikle dikkat edeceğim.

Küreselleşmiş dünyadaki çeşitli toplumlara karşı daima saygımı sürdüreceğim. Önceliklerimden bir tanesi de Müslüman dünyasıyla diyalog ve ilişkilerimizi artırmak olacaktır.

Evet ben ifade özgürlüğüne inanıyorum. Kişisel ve dini duygulara saygı göstermeye de inanıyorum. Tamamen bizim inandığımız denge de budur."