BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,99
HABER /  GÜNCEL

2014 Milli Piyango yılbaşı çekilişi

2104 Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi sürüyor. Milli Piyango sonuçları saat 23.45'ten itibaren yayınlanacak.

Abone ol

2014 Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi sürüyor. Milli Piyango İdaresi'nin Ankara'da MEB Şura salonunda yaptığı çekiliş sonuçları saat 23.45'ten itibaren yayınlanacak.

Milli Piyango İdaresi'nin 2014 yılı Yılbaşı Özel Çekilişi sürüyor. Öğleden sonra başlayan çekilişte saat 20.00'a kadar basın mensupları alınmadı. Çekiliş sonuçları AA aracılığıyla saat 23.45'ten itibaren yayınlanmaya başlayacak.

milli-piyango-cekilis-sonuclari-2014.jpg
 
MİLLİ PİYANGO KAZANDIRIYOR

 
Bu yıl büyük ikramiyenin isabet ettiğği biletin sahibi tam bilete sahipse 50, yarım bilete sahipse 25 , çeyrek biletre sahip ise 12.5 milyon lira'nın sahibi olacak. 
 
Çekilişin yaklamşasıyla beraber istatik sonuçlarına göre en çok çıkan rakamlar ve iller sıralanmaya başladı. Bu sonuçlara göz atıldığında ise göze çarpan en önemli detay son 3 yıldır büyük ikramiyenin Adana'ya çıkması oldu. 
 
Bu konuda açıklama yapan Milli Piyango İdaresi, bunun sebebinin en çok bilet satılan yerlerin buralar olmasını gerekçe gösterdi. Buna göre büyük ikraiyenin isabet etmesi en mümkün illerden birisi ise İstanbul...
 
Milli Piyango,bastırılmış numaralı biletlerin satılarak, adet ve tutarları önceden belirlenmiş ikramiyeleri kazanacak numaraların belirli günde çekilecek kura ( çekiliş ) ile saptanması esasına dayanan şans oyunudur.
 
MİLLİ PİYANGO DETAYLAR
 
Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için, biletin ikramiye kazanan numaralardan birini ihtiva etmesi,çekiliş tarihi, ikramiye ve seri numarası, fiyat ve kupür itibariyle herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde kendini ibraz eder nitelikte olması gerekir. Kendini ibraz eden biletlerden; ikramiye numaralarının dışında kalan diğer yerlerinden yırtılmış veya kopmuş olup parçaları mevcut olan ve ikramiye kazanan numaraları açık bir şekilde okunanlara da ikramiye ödenir. İkramiye isabet eden numaraları üzerinden yırtılmış veya kopmuş olup, parçaları mevcut olan biletlerin ikramiyesi ancak, İdare veya satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda ödenebilir. Bu şekildeki biletlerden bayi ödeme yetkisindeki ikramiyeler satış merkezi yöneticisinin kararı, daha büyük ikramiyeler ise İdare merkezi onayı ile ödenir. İkramiye kazanan numaralardan hiç birini ihtiva etmeyen ya da kendini ibraz eder nitelikte olmayan; sahte, tahrifat yapılmış, zamanaşımına uğramış, iptal edilmiş, ödendi damgası sığacak kadar veya daha büyük parçası kopmuş ve parçaları mevcut olmayan biletlere ikramiye ödenmez.
 
Kendini ibraz eder nitelikte olmak kaydıyla, sehven ödendi damgası basılmış olan biletlerin, ait olduğu çekilişin yapılacağı tarihten en geç bir gün önce mesai sonuna kadar satış merkezlerine bilet hamili tarafından dilekçe ekinde ibraz edilmesi ve bu dilekçenin yine çekilişten bir gün önce İdare merkezine gönderilmesi halinde, bu biletlere isabet eden ikramiyeler ödenir.
 
Bilgi Edinme
 
Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesindeki başvurular kamu kurumlarına dört şekilde yapılabilir.
 
1 - Yönetmelik ekinde yayımlanan örnek dilekçe,
2 - Okunaklı ve anlaşılır şekilde yazılmış (daktilo veya bilgisayar çıktısı olması zorunlu değildir) bir dilekçe,
3 - Elektronik Posta
4 - Faks.
 
Başvuruda bulunacak kişilerin dilekçesinde neler olmalıdır?
 
Bilgi edinme başvurusunda başvuru sahibi gerçek kişi ise,
 
1 - Başvuru sahibinin adı ve soyadı,
2 - İmzası,
3 - Oturma yeri veya iş adresini;
 
Başvuru sahibi tüzel kişi ise,
 
1 - Tüzel kişinin unvanı
2 - Adresi,
3 - Yetkili kişinin imzasını,
4 - Yetki belgesini içeren, dilekçe ile istenen bilgi veya belgenin bulunduğu kurum veya kuruluşa yapılır.
 
Dilekçede, istenen bilgi veya belgeler açıkça belirtilir.
 
Bilgi veya belgeye erişimin kısa sürede sağlanabilmesi amacıyla, istenen bilgi veya belgenin konusu, varsa tarihi, sayısı ve kurum veya kuruluşun hangi biriminden istendiği ve ihtiyaç duyulan diğer hususlar dilekçede belirtilir.
 
E-mail ve faks yoluyla bilgi isteme
 
Yönetmeliğin 10'uncu maddesi gereğince; kişinin kimliğinin ve imzasının veya yazının kimden neşet ettiğinin tespitine yarayacak başka bilgilerin yasal olarak belirlenebilir olması kaydıyla elektronik ortamda veya diğer iletişim araçlarıyla da yapılabilmektedir. E-postayla yapılacak başvurularda, başvuru sahibince verilecek T.C. kimlik numarası, bilgi edinme yetkilisi tarafından sorgulanacaktır.
 
1- Vatandaşlar için: Vatandaşlar tarafından elektronik posta yoluyla yapılacak başvurularda, başvuru sahibinin adı ve soyadı, oturma yeri veya iş adresine ilave olarak kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak T.C. kimlik numarası belirtilmek suretiyle, sadece istenen bilgi veya belgenin bulunduğu kurum ve kuruluşun bilgi edinme biriminin elektronik posta adresine ve yönetmelik ekinde yer alan form doldurulmak suretiyle yapılacaktır.
 
2- Tüzel kişiler için: Tüzel kişiler tarafından elektronik posta yoluyla yapılacak başvurular, tüzel kişinin unvanı ve adresi ile yetkili kişinin T.C. kimlik numarası belirtilmek suretiyle ve yetki belgesiyle birlikte, istenen bilgi veya belgenin bulunduğu kurum ve kuruluşun bilgi edinme biriminin elektronik posta adresine ve yönetmelik ekinde yer alan doldurulmak suretiyle yapılacaktır. Yetki belgesi uygun elektronik araçlarla elektronik ortama aktarılarak gönderilir.
 
Başvuru dilekçeleri faks yoluyla da, kurum ve kuruluşlara gönderilebilir. Ancak faks yoluyla yapılacak başvurularda ayrıca, gerçek kişiler ile tüzel kişiliği temsile yetkili kişilerin T.C. kimlik numaraları belirtilir.
 
Taşrada bulunanlar başvurularını nereye yapacaktır?
 
Merkezi idarenin taşra teşkilatında bulunan bilgi veya belgelere ilişkin başvurular, valilik veya kaymakamlığa bağlı olarak faaliyette bulunan bilgi edinme yetkililerine veya taşra teşkilatında bulunan ilgili birimlere yapılır. Buna göre İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınabilecek bir bilgi için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, il düzeyindeki bir bilgi için ise Valilikteki bilgi edinme yetkililerine başvurulacaktır. Valilik ve kaymakamlıklarda bulunan bilgi edinme birimleri, merkez teşkilatını ilgilendiren konularda kendilerine yapılan başvuruları ilgili idareye gönderir ve durumu başvurana bildirir.