BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.451,91
HABER /  GÜNCEL

2014 Dünya Kupası'na yürüyüş kazayla son buldu

Bir yardım kuruluşu için 2014 Dünya Kupası'nın açılışına denk gelecek şekilde, bir futbol topunu yerde sürerek ABD'nin Seattle kentinden Brezilya'ya doğru yola çıkan Richard Swanson, macerasının ikinci haftasında trafik kazasında öldü.

Abone ol

2014 Dünya Kupası'nın açılışına denk gelecek şekilde, bir futbol topunu yerde sürerek Amerika Birleşik Devletleri'nin Seattle kentinden Brezilya'ya kadar yürüme girişimine başlayan Richard Swanson, macerasının ikinci haftasında bir kamyonun çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Oregon eyaletinin Lincoln City kentinde kaza geçiren 42 yaşındaki Swanson'ın futbol topu kazanın meydana geldiği yer yakınlarında bulundu.

1 Mayıs'ta Seattle'dan yola çıkan Swanson, gelişmekte olan ülkelere futbol topları sağlayan yardım kuruluşu One World Futbol Projesi için bağış toplama amacıyla başlamıştı.

Swanson, aralarında Meksika, Guatemala ve Kolombiya'nın da bulunduğu 11 ülkeyi geçerek Brezilya'ya ulaşmayı planlıyordu.

Richard Swanson'ın ölümü, Facebook sayfasından "Ekibi, ailesi, arkadaşları ve tüm sevenleri onu yürekten özleyecek. Bizim gözümüzde Brezilya'ya ulaştın bile Richard" sözleriyle duyuruldu.

Ev kredim yok, işim yok

Mart ayında, video paylaşım sitesi yayınlanan bir videoda, Swanson, özel dedektiflikten vazgeçerek başladığı grafik tasarım işini kaybettiğini, yeni bir iş bulmakta zorlandığını ve bu projenin 'hayatta ne yapmak istediğini düşünme fırsatı verdiğini' söylemişti.

Her zaman bir Dünya Kupası'nı izlemek istediğini söyleyen Swanson, bunu yaparken geride faydalı bir miras bırakmak için bu projeye başladığını söylemişti.

Swanson bu kararı alışını "Ev kredim yok, işim yok, çocuklarım büyüdü. Bu seyahat için tüm taşlar yerine oturmuş görünüyor" sözleriyle açıklamıştı.

One World Futbol Projesi yetkilisi Lisa Tarver, yaptığı açıklamada "Richard'ın ölümünü büyük bir üzüntüyle öğrendik. Kısa yaşamında pekçok kişinin kalbine ulaşmayı başaran, ilham kaynağı birisiydi" dedi.

Associated Press Haber Ajansı, olayın ardından kazaya karışan kamyon şoförüne herhangi bir suçlama yöneltilmediğini duyurdu.