BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Aysal ve Orman’dan dostluk mesajları

Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin başkanları önemli açıklamalar yaptı. Fikret Orman, üç büyük kulübün başkanlarının kısa bir süre içinde ...

Abone ol

Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin başkanları önemli açıklamalar yaptı. Fikret Orman, üç büyük kulübün başkanlarının kısa bir süre içinde bir araya gelip dostluk mesajı verebileceğini ifade etti.
Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları’nda düzenlenen "Spora Işık Tutanlar" ödül törenine katılan Ünal Aysal ve Fikret Orman, burada basın mensuplarına birlikte açıklamalarda bulundu. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Türk futbolunun her zaman daha iyiye gittiğini ancak arada kazalar olabildiğini belirterek, "Dışarıdaki dostluk görüntülerini sahaya indirmek bizim görevimiz. Dışarıda hepimiz dostuz, sahada da dostuz. Sahada sadece rekabet var. Katiyen bir düşmanlığımız yok. Gençlerin bazen enerji taşmalarından dolayı olaylar yaşanıyor. Ama bunları kesinlikle camialara bulaştırmamak lazım. Bunlar bireysel, tamamen izole olaylardır. Bütün spor camiasına bunları mal etmemek gerekiyor. Esas hedefimiz bunları izole etmek. Bunları camia içine sokmamak, dışarıda tutmak. Zaten biz bu insanları ve yapılaşmayı reddediyoruz" dedi.

"BİR ARAYA GELEBİLİRİZ"
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ise, "Biz kulüplerin rekabeti sahada oluyor. Bazen istenmeyen taraflara gidiyor. Malesef, biz başkanların kendi taraftarlarımız önünde de bazı sorumluluklarımız olduğu için de bazı mecburiyetler oluyor. Hepimiz medeni insanlarız. Bir arada olduğumuz zaman da gayet iyi anlaştığımızı düşünüyorum. Özellikle Beşiktaş Kulübü, bu duruma çok fazla hizmet etmeye çalışıyor. Ben de şahsi olarak gayret gösteriyorum. İki dost camiamızla da çok seviyeli ve iyi ilişkilerimiz olduğunu düşünüyorum. Bunlar aşılacak. Buna zıt hareket edenler de bence zamanla toplumun dışına kalacaklardır. Çünkü, Türk toplumu kavga değil bir spor müsabakası seyretmeye geliyor. Bunların artık gündemden düşmesi lazım" diye konuştu.
Orman, şiddet olaylarını önlemek üzere büyük kulüplerin yöneticileri olarak bir araya gelebileceklerini ifade ederek, "Önümüzdeki haftalarda bir araya gelebiliriz. Gerek Ünal Aysal, gerekse Aziz Yıldırım ile şahsi ve camia olarak iyi ilişkilerimiz var. Bir organizasyon yapabiliriz. Hep beraber bir araya gelebiliriz. Hem sezon sonunda bir arada oluruz hem de Türk sporuna iyi bir mesaj verebiliriz" ifadelerini kullandı.
(İHA)