BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.430,94
HABER /  GÜNCEL

2 MKP’li terörist öldürüldü

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde hava destekli olarak sürdürülen operasyonlar sırasında 2 terörist öldürüldü.

Abone ol

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde hava destekli olarak sürdürülen operasyonlar sırasında bir köyde sıkıştırılan Maoist Komünist Partisi (MKP) üyesi 2 terörist, köydeki bir eve girerek köylüleri rehin aldı. Daha sonra diğer köylülerin iknasıyla rehineleri bırakan 2 MKP’li, ‘olTeslim ’ çağrılarına silahla karşılık verince çıkan çatışmada öldürüldü.

Çemişgezek İlçesi'nde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, dün akşam saatlerinde 2 MKP’li teröristi Paşacık Köyü'nde sıkıştırdı. Bir eve giren ‘Harbi Aşkın’ kod adlı Hıdır Oğuz ve ‘Yılmaz’ kod adlı Mahmut Polat adlı MKP’liler, evdekileri rehin aldı. Evin etrafını çembere alan güvenlik güçleri, teröristlere ‘Rehineleri bırakmaları’ ve ‘teslim olmaları’ çağrısı yaptı. Bu arada diğer köylülerin de araya girmesi ile 2 MKP’li, evde rehin tuttukları köylüleri serbest bıraktı. Güvenlik güçlerinin tekrar ‘Teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık veren teröristler Hıdır Oğuz ve Mahmut Polat, çıkan çatışmada öldürüldü.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı, başka terörist grupların da olabileceği ihtimaline karşı çatışma bölgesine havadan ve karadan çok sayıda özel eğitimli birlik sevk etti..