BIST 9.741
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.423,46
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

2 milyon dakika dinlendi

Görme engelliler için geliştirilen telefon kütüphanesi bugüne kadar 2 milyon dakika dinlendi.

Abone ol

Türk Telekom’un, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle geliştirdiği ve görme engellilerin ücretsiz kitap dinleyebildiği Telefon Kütüphanesi, Dünya Engelliler Günü’nde birinci yılını doldurdu.

1 yılda 220 binden fazla arama alan ve 2 milyon dakikaya yakın dinlenen Telefon Kütüphanesi’ndeki kitap sayısı da 350’yi buldu.

Telefon Kütüphanesi’nin, gönüllü okuyucuların yanı sıra Türk Telekom çalışanlarının da desteğiyle büyüyeceğine dikkat çeken Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, "24 bini aşkın Türk Telekom çalışanına çağrı yaptık ve çalışanlarımız kitapları gönüllü olarak okumaya başladılar. Bu, kütüphanenin büyümesindeki en büyük adımlardan biri olacak” dedi.

"TEKNOLOJİYLE ENGELLERİ KALDIRIYORUZ"

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için yürüttükleri çalışmaları “Engel Tanımayanlar” çatısı altında topladıklarını belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Mobil iletişim teknolojilerinin sunduğu imkânlar sayesinde; istihdamda, bilgiye erişimde, sosyal hayata katılımda engelli vatandaşlarımızın önündeki pek çok engeli kaldırıyoruz” dedi. Turkcell'in açıklamasına göre görme engelli abonelerin cep telefonundan 4 bin kitabı sesli olarak dinleyebildiği “Turkcell Hayal Ortağım” servisi şu ana kadar 2 bin kullanıcıya ulaştı.