BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.433,14
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Chrome'un gizli sırları

Chrome'un sunduğu deneysel özellikleri değiştirerek tamamen kendinize özel bir hale getirebilirsiniz.

Abone ol

Chrome ilk çıktığından bu yana sade tasarımını korumayı başardı. Ancak bu, tarayıcınızı kişiselleştiremeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

Chrome Web Store'da tarayıcınızı ağırlıştırmadan istediğiniz işlevi sunacak birçok eklenti var. Bu yazımızda ise farklı bir kişiselleştirmeden, Chrome içindeki deneysel işlevlerden bahsetmek istiyoruz.

Adres çubuğuna Chrome: //flags yazarak erişebileceğiniz seçenekler, zaman zaman değişebilir ve bazı seçenekler Chrome'unuzu kullanılmaz hale getirebilir. Bu nedenle ayarları değiştirirken dikkatli olmanız gerekiyor. Bunun yanında kullandığınız bir ayarın gelecekteki sürümlerde tamamen ortadan kalkma ihtimalini de aklınızda bulundurmalısınız. Chrome size bu konuda uzunca bir uyarı gösterecek. Uyarının hemen altında ise Chrome'da etkinleştirebileceiniz deneyleri göreceksiniz. İşte Chrome web tarayıcınızı kişiselleştirmenizi sağlayacak birkaç deneysel işlev.

İŞLEM KUTUSU SEÇENEĞİ

Bu seçeneği etkinleştirdiğinizde adres çubuğunuzdaki yıldız işareti, yerini bir "+" işaretine bırakır. Bu işarete tıkladığınızda "bu sayfayı mobil cihazınıza gönderin", "bu sayfayı yer imlerine ekle", "bu sayfayı paylaş" gibi seçenekler göreceksiniz.