BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.494,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mustafa Sarıgül engellilerle yürüdü

Şişli Belediyesi’nin “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla düzenlediği yürüyüşe birçok engelli katıldı.

Abone ol

Yürüyüşe Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de destek verirken, yoğun yağışa aldırış etmeden müzik eşliğinde yürüyen engelliler renkli görüntülere sahne oldu.

Şişli Meydanı’nda “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir araya gelen engelliler Cevahir Alışveriş Merkezi’ne yürüdü. Yürüyüşe Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de destek verdi. Yoğun yağışa aldırış etmeden müzik eşliğinde dans ederek yürüyen engelliler renkli görüntüler oluşturdu.

ENGELLERİ AŞMAMIZ LAZIM

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül “8 buçuk milyon engelliye destek verilmesine inanıyorum. Engelliler konusunda bütün parlamentoyu bütün siyasi partileri bütün sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırıyorum. Engelliler üzerinden siyaset yapılması kesinlikle doğru değildir. Bu nedenle bütün engelli kardeşlerimizle engelleri aşmamız lazım bütün yurttaşlarımızdan ricam engelli kardeşlerimize desteğinizi esirgemeyin. Biz dünya engelliler günü münasebetiyle bütün engelli kardeşlerimizin seslerini dünya kamuoyuna duyurmak için buradayız. Komşularınızın içinde engelli olan yurttaşlarınız varsa bunlarla da teker teker ilgilenin. Herkes sosyal sorumluluğa katılacak sosyal sorumluluk keyfi bir olay değildir, güzel bir olaydır, sosyal sorumlulukta zorlama gibi bir olay söz konusu değildir” dedi.

Dünya engelliler günü nedeniyle bir konuşma yapan Altı Nokta Körlere Hizmet Vakfı Başkanı Turan İçli de “Engelli sorunları yıllardan beri çözüle çözüle bitmiyor bazıları katlanarak devam ediyor bazılarında düzelmeler var. 15 yılda önemli mesafeler kat edildi. Ancak hala sağlık kurulu raporları yönetmeliği rezaleti devam ediyor. Hala 2022 yasayla kapısına haciz memuru dayanan olaylar engelliler devam ediyor. Hala bakım hizmetlerinde bakım ücretlerinde yaşanan sıkıntılar devam ediyor” diye konuştu.