BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.443,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

2 çocukla ortada kaldı yardım bekliyor

Zehriban Bozkurt, 19 yaşındaki Emrah Erdemirci ve 14 yaşındaki Ener Erdemirci ile kış günü ortada kaldı.

Abone ol

Adıyaman'da 6 ay önce eşinden boşanan kadın ve iki çocuğu kış günü tarlada kalınca, dinlenme tesislerinin bir odasında geçici süreliğine yer verildi.

Yaklaşık 6 ay önce eşinden ayrılan Zehriban Bozkurt, 19 yaşındaki Emrah Erdemirci ve 14 yaşındaki Ener Erdemirci ile kış günü ortada kaldı. Eşinden ayrıldıktan sonra hiçbir geliri olmadığı için maddi sıkıntıya giren kadın ve iki çocuğu mağdur oldu.

Valilikten yardım talebinde bulunan aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından iki ayda bir 200 TL yardım yapılmaya başladı. İki çocuğu da okuyan Zehriban Bozkurt, kiraladığı evlerin kirasını veremeyince ev sahipleri tarafından dışarı atıldı. Altı ay içersinde 7 ev değiştiren Zehriban Bozkurt, son olarak ev kirasını veremediği için ortada kaldı.

Karadağ Orman Dinlenme Tesisleri yanındaki boş arazide 8 gün boyunca kalan kadın ve iki çocuğa geçici olarak dinlenme tesisini işleten Şeyho Erdem yardım etti. Tesisin bir odasında emaneten kalan kadın ve iki çocuğu yaşamlarını sürdürebilmek için yardım bekliyor.
SYDV tarafından iki ayda bir verilen 200 TL ile ev kirasını veremediklerini kaydeden anne Bozkurt, tek isteğinin barınabileceği bir eve kavuşmak olduğunu ve çocuklarını okutmak istediğini vurguladı.