BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,33
HABER /  GÜNCEL

17 Aralık soruşturmasında 6 tahliye SON DAKİKA

17 Aralık Soruşturması kapsamında, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi tahliye edildi.

Abone ol

İNTERNET HABER - İstanbul merkezli 17 Aralık'taki soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin tahliyesine karar verildi.

Tahliye kararı ardından Süleyman Arslan, saat 15:00 civarı Paşakapısı Cezaevi'nden çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Salih Kaan Çağlayan ve Barış Güler ile eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, iş adamı Rıza Sarraf, Abdullah Habbani, Ahmet Murat Öziş, Umut Bayraktar, Onur Kaya, ve Mohammadsadegh Rastgar Shishehgarkhananeh'ın avukatlarınca farklı zamanlarda yapılan tahliye talepli dilekçeler, nöbetçi İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi.

Mahkeme, tutuklu şüpheli Süleyman Aslan'ın, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali, mevcut delil durumu, savunması, dinlenilen tanıklar ve hakkındaki suçlarla ilgili olarak delillerin büyük oranda toplan nedeniyle tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, diğer tutuklular, Abdullah Habbani, Ahmet Murat Öziş, Umut Bayraktar, Onur Kaya ve Mohammadsadegh Rastgar Shishehgarkhananeh'ın ise faillik durumunun değişme ihtimali mevcut delil durumu nazara alındığında tutuklu kalmalarının mağduriyetlerine sebebiyet vermemeleri bakımından tahliyelerine hükmetti.

ASLAN'A TEDBİR YOK

Mahkeme kararında, Süleyman Aslan hariç diğer şüpheliler Abdullah Habbani, Ahmet Murat Öziş, Umut Bayraktar, Onur Kaya ve Mohammadsadegh Rastgar Shishehgarkhananeh hakkında, "yurt dışına çıkış yasağı" ve "haftada bir en yakın kolluk merkezine imza verme zorunluluğu"ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

Mahkeme, Salih Kaan Çağlayan ve Barış Güler ile iş adamı Rıza Sarraf'ın tahliye taleplerini reddederek tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Tahliye talebinde bulunmayan tutuklu sanıklar Hikmet Tuner ve Özgür Özdemir'i hakkında bir karar verilmedi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner'in yürüttüğü soruşturma kapsamında daha önce de Rüçhan Bayar, Muaccet Korkmaz ve Emir Eroğlu tahliye olmuştu. Son tahliye kararlarıyla birlikte 5 tutuklu sanık kalmış oldu.

BAKAN ÇOCUKLARI TAHLİYE OLDU MU? İŞTE MAHKEMENİN KARARI TIKLAYIN




AYAKKABI KUTUSUNDAKİ PARALAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evindeki kütüphanede ayakkabı kutuları içinde bulunan 4,5 milyon dolara el konulmuştu.

Aslan, evinde ayakkabı kutuları içinde bulunan 4.5 milyon dolarla ilgili savcıya verdiği ifadede “O paralar okul yapmak için toplanan bağış paraları” dediği öne sürülmüştü.

SÜLEYMAN ASLAN'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
AYAKKABI KUTUSU'NDAKİ PARALAR KAÇ LİRA OLDU?