BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.435,41
HABER /  GÜNCEL

İnternete düşen son kaset! Hedef Topbaş

Kaset savaşları sürüyor. Yeni görüntüler Etiler Polis Okulu arazine yapılacağı iddia edilen projeyle ilgili. İşte detaylar...

Abone ol

İNTERNETHABER/ ÖZEL İÇERİK

17 Aralık operasyonu sonrası Etiler Polis Okulu arazisinin 460 milyon dolar bedelle ihalesiz olarak Yasin El Kadı'nın oğlu Muaz Kadı ile Mısırlı işadamı Usame Kutub'a verildiği iddiası gündeme gelmişti.

İddialar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, açıklama yapmış arazinin tapusunun belediyede olduğunu söylemişti. Düzenlediği basın toplantısıyla da arazinin tapularını kamuoyuna göstermişti.

Tartışma yaratan arazi devri iddiaları kaset savaşlarının yeni malzemesi oldu. Sosyal medya üzerinden birbiri ardına kaset yayını yapan #Haramzadeler yeni bir video ve fotoğraflar yayınladı.

Tweetlerde ise "Plan aşamasında denilen ama projelerin yapılıp işin çoktan bitirildiği Etiler Polis Okulu Yolsuzluğu" denildi.

PROJENİN MAKETİ GÖRÜNÜYOR

Videoda Etiler Polis Okulu arazisi üzerine yapılacağı iddia edilen 'Bosphorus 360' projesinin maketi görünüyor. Görüntülerde Muaz Kadı ve Usame Kutub ile diğer projenin diğer ortakları maketi inceliyor.

Twitter'da paylaşılan, fezlekelerde yer aldığı iddia edilen ve yasal dinlemeler olduğu belirtilen kayıtlarda konuşmalar da yer alıyor.

KADİR TOPBAŞ NE DEMİŞTİ?

Bu iddialar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 30 Aralık 2013 tarihinde yaptığı basın toplantısında bu iddiaları yalanlamış ve tapuları göstererek, arsanın kendilerinde olduğunu söylemişti.

Topbaş “Birileri kendi aralarında bir takım organizasyonlar yapabilirler, ilişkiler kurabilirler, üzerinde bir takım gelecek adına hesaplar yapabilirler. Kendi aralarında bir takım konuşmalar geçmiş olabilir. Bizim İBB adına henüz bir tasarrufumuz yok” demişti.

FOTOĞRAFLARINI YAYINLADILAR

Topbaş’ın bu sözlerine karşın dün Twitter ‘da Bosphorus 360 Projesi’nin ortakları olduğu iddia edilen Yasin El Kadı, oğlu Muaz Kadı, Mısırlı İşadamı Usame Kutub’un da aralarında olduğu kişilerin fotoğraflarını yayınladı.

Ortak oldukları iddia edilen diğer kişilerin maketle çektirdikleri fotoğraf yer aldı.

a.20140214143318.jpg

i̇.20140214143341.jpg