BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

16 yıllık meslektaşı anlattı

Özel Harekat daire Başkanı Behçet Oktay’ın intiharını değerlendiren eski mesai arkadaşı DSP’li Recai Birgün, “Son olaylar nedeniyle çok üzüntülüydü” dedi.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın intiharı ile ilgili eski meslektaşı, Bülent Ecevit’in eski koruma müdürü ve DSP milletvekili Recai Birgün ilginç bilgiler verdi.

İNTERNETHABER’e konuşan Birgün şunları söyledi:

“Benim 16 yıllık dostum, yaşı benden büyük olduğu için ağabeyim olan biriydi. Sık sık ve hala görüşüyorduk. Son olaylar nedeniyle ciddi sıkıntı yaşıyordu. Ergenekon olayları, İbrahim Şahin’in göz altına alınması ve sonrasında Özel harekat ile ilgili yapılan spekülasyonlardan dolayı büyük üzüntü duyuyordu. Bir araya geldiğimiz zamanlarda bunlardan yakınıyordu. İsminin Ergenekon'un 11. dalgasında gündeme gelmesine üzülmüştü.

SUÇLAMALARA ÜZÜLDÜ
Şahin'in oluşturduğu suikast timinde görev yapmakla suçlanan Elazığ Emniyeti Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek ile Antalya Özel Hareket Grup Amiri Servet Kaynak, ifadelerinde kendisinden bahsedilmesine de çok üzülmüştü. Sanki kendisinin talimat verdiği gibi bir iddia ortaya atılmıştı. Daha bir kaç gün önce; Mahsun Kırmızıgül’ün filmde kullanmak üzere istediği silahları vermeyip, Samanyolu’nun bir dizisi için özel harekatçıları figüran olarak görevlendirdiği iddiasına da çok üzülmüştü. İntihar bunların sonucu olabilir…”

YAPISI FARKLIYDI
Birgün, ‘Tüm bunların intihar için yeterli sebep olup olamayacağı’ yolundaki sorumuza ise; “Tabii Oktay’ı tanımayanlar bunu yeterli sebep olarak göremeyebilir. Ben onu çok iyi tanıyorum. Karakteri, yapısı farklı bir insandı. Gerçekten çok sıkıntılıydı. Üzülüyordu. O gece de çok fazla üzülmüş. Sivil bir arkadaşı ile yemeğe çıkmışlar. Dönüşte aracı kara saplanmış. Uğraşmış çıkartmak için sonra arabaya binmiş ve ‘Tüm olumsuzluklar beni mi bulacak, yeter artık’ diyerek intihar etmiş. Edindiğim bilgi böyle… Çok üzüldüm…” diye yanıt verdi.