BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,81
ALTIN 2.415,67
HABER /  GÜNCEL

14 yaşındaki kızı okulundan kaçırdı

Eskişehir'de 22 yaşındaki bir kişinin internette tanıştığı 14 yaşındaki kız arkadaşını okulun bahçesinden kaçırdığı iddia edildi. 14 yaşındaki kızı okul bahçesinden alarak aracıyla bölgeden uzaklaştığı iddia edilen zanlı, şikayet üzerine güvenlik güçleri

Abone ol

Olay, Mihalıççık ilçesi Gün Sazak Orta Okulu'nda yaşandı. Alınan bilgiye göre, Metin S. (22) Gün Sazak Orta Okulu'nda öğrenim gören 14 yaşındaki S.Z. ile sosyal paylaşım sitesi 'Facebook''ta tanıştı. İki genç, kısa sürede birbirlerine görüşmeye başladı.

Metin S., bir süre sonra bir yakınına ait otomobil ile S.Z.’nın öğrenim gördüğü Gün Sazak Orta Okulu'na gitti. İddiaya göre, Metin S., sabahleyin okul girmek için bahçede bekleyen S.Z.'nin yanına gitti. Metin S., S.Z.'yi okul bahçesinden alarak otomobile bindirerek bölgeden uzaklaştı. Şikayet üzerine güvenlik güçleri zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. Eskişehir’de polis tarafından yakalanan S.Z. ailesine teslim edildi.

KAÇMADIM BEN GİTTİM

Mihalıççık Cumhuriyet Savcılığında okulun rehber öğretmeni eşliğinde ifadesi alınan 14 yaşındaki S.Z., kaçırma olayının olmadığını söyledi. S.Z.'nin ifadesinde, "Metin ile sözleştik. Okula geldi. Ben de teneffüsten yararlanarak otomobile bindim. Eskişehir’e geldik. Aramızda bir şey olmadı. Davacı değilim." dediği öğrenildi.

KÖTÜ BİR NİYETİM YOKTU

Metin S. ise S.Z. ile 'Facebook' aracılığı ile tanıştıklarını ve kaçırma olayının olmadığını birlikte gittiklerini kaydetti. Metin S., "Kötü bir niyetim yoktu. Gezmek için onu okuldan aldım. Eskişehir’de dolaştıktan sonra onu Mihalıççık’a geri getirecektim. Babasının şikayeti üzerine polis bizi yakaladı.” şeklinde konuştuğu kaydedildi. S.Z.'nin ailesi ‘kızlarını kaçırdığı’ gerekçesiyle Metin S.'den davacı oldu. Cumhuriyet Savcılığı Metin S.’yi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.