BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  DÜNYA

İşte o istifa !

Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, geçen hafta bir süpermarketin çatısının çökmesi sonucu 54 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili ...

Abone ol

Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, geçen hafta bir süpermarketin çatısının çökmesi sonucu 54 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili tüm sorumluluğu üstlendiğini belirterek istifa etti.
Dombrovskis, Cumhurbaşkanı Andris Berzins’le birlikte kameralar önünde yaptığı istifa açıklamasında, "Yaşanan trajediyle ilgili siyasi sorumluluğu üstlendiğimi ve başbakanlık görevimden istifa ettiğimi duyuruyorum" ifadelerini kullandı. Berzins, bu olayın bir "cinayet" olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylemişti.
2009’dan bu yana başbakanlık koltuğunda oturan 42 yaşındaki Dombrovskis, 2 milyon nüfuslu ülkesinin Avrupa Birliği içinde en hızlı büyüyen ekonomilerden biri haline gelmesine öncülük etmişti.
"Zolitude" kazası, Letonya’nın Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığını kazandığı 1991’den bu yana yaşadığı en ölümcül kaza olmuştu.
Dombrovskis’in istifasının ardından Cumhurbaşkanı Berzins’in, yıl sonuna kadar yeni hükümetin kurulması için siyasi parti liderleriyle görüşmelere başlayacağı belirtildi.
(İHA)