BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.418,79
HABER /  DÜNYA

Bakan Şahin: Dokunulmazlık zırhına bürünüp...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Dokunulmazlık zırhına bulaşıp da bundan dolayı fitne çıkaran, karmaşa çıkaran, şiddet oluştu...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Dokunulmazlık zırhına bulaşıp da bundan dolayı fitne çıkaran, karmaşa çıkaran, şiddet oluşturan herkese de gerekli hukuki alt yapıyı oluşturalım” dedi.
‘Trafik Dedektifleri Projesi’ tanıtım toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kamer Genç’in hadsizliği ve terbiyesizliği bütün toplumun önünde uluslararası boyutta yaptığını söyleyerek, “Öncelikle toplantı nerede yapılıyor? Bu toplantının içeriği nedir? Kim davet ediliyor? Kimin konuşması yapılması gerekiyor? Burada Japonya Milli Günü münasebetiyle, Japonya Büyükelçiliği bir davet yapıyor. Onur konuğu Sayın Başbakanımızın eşi. Sayın Başbakanımızın eşine onur konuğu olarak konuşma veriliyor. Davet sahibinin, kimi davet edeceği, kimi ne şekilde konuşturacağı oradaki büyükelçiliğin verdiği bir karar. Uluslararası bir organizasyon ve bütün büyükelçilerin olduğu bir ortamda hanımefendi, günün önemine binaen, Japonya ile Türkiye arasındaki işbirliğini, kardeşliğini anlatırken Sayın Genç, hepinizin gördüğü gibi bu hadsizliği, bu terbiyesizliği bütün toplumun önünde uluslararası boyutta yapıyor. Bu olaylara daha önce birçok kadın milletvekili arkadaşımız yaşadı. Ben kendim en önemli yasamızı çıkarırken, parlamentoda bütün partilerin oybirliği ile çıkarırken herkesin desteğini aldığımız sırada yine aynı üslupla davranarak parlamentoyu da gererek bu süreci yönetti. Bakan, milletvekili, başbakan eşi bunların hepsi bir tarafa, olaya insani olarak bakmak lazım gerekiyor. İnsani değerleri bir üst noktaya taşımak gerekiyor” şeklinde konuştu.

“BUNA ARTIK HADDİNİ BİLDİRMEMİZ GEREKİYOR”
Bakan Şahin, şöyle devam etti:
“Bu değerlerin hepsinden yoksun birinin, ‘Ben milletvekiliyim benim dokunulmazlığım var’ deyip, her olaya girip her olay karşısında bu ülkenin insanlarını, bu ülkenin katılımcılarını ikincileştirmek, zor duruma düşürmek, sürekli kendini şiddetin ve hakaretin bir parçası olarak da kamuoyunda kendi ismini gündeme getirmesi gibi bir olay ile karşı karşıyayız. Bu ne ilk ne de son. Dönüp baktığınız zaman kamuoyu vicdanında bir karşılığı var. Özellikle milletvekili olarak dokunulmazlık zırhına girerek, bunu yapan kişinin kamuoyu vicdanında karşılığı biz hepimiz biliyoruz bundan korkunç rahatsız. Parlamentoda içi ve dışında şiddet var. Kamer Genç’in olduğu her yerde bu karmaşa devam ederken, burada kime iş düşüyor? Bütün topluma sesleniyorum. Bu partinin yönetimine sesleniyorum. Neden buna müsaade ediyorsunuz? Aynı şekilde sizin eşinize başka birisi gelip bunu yapmış olsaydı, buna bu şekilde müsaade edecek miydiniz? Bizim burada şundan, bundan değil, insani bir bakışla net tavır koymamız gerekiyor. Buna artık haddini bildirmemiz gerekiyor. Bunu dokunulmazlık zırhıyla yapıyorsa, ben buradan bir çağrı yapıyorum. Lütfen bu dokunulmazlığı kaldıralım. Bu dokunulmazlık zırhına bulaşıp da bundan dolayı fitne çıkaran, karmaşa çıkaran, şiddet oluşturan herkese de gerekli hukuki alt yapıyı oluşturup, hukuk devleti normlarında gerekli haddini de bildirelim diyorum. Bundan dolayı çok rahatsızım, kadın olarak rahatsızım. Parlamento çatısı altında bir milletvekili olan birinin bunu yapmasından dolayı korkunç rahatsızlık duyuyorum. Kamuoyu vicdanı en büyük hakemdir. Gerektiği zaman gerektiği şekilde gerekli cevabı bu millet verecektir.”

“ÜST KURULDAN ÇIKACAK KARAR VARKEN, SONUÇ BİLDİRİLMEDEN YORUM YAPMAM YANLIŞ OLUR”
Gaziantep Büyükşehir Belediye adaylığına ilişkin soru üzerine Bakan Şahin, “Üst Kurul daha devam ediyor. Sayın Başbakanımız Üst Kurul’dan çıkan kararları biliyorsunuz, 5 büyükşehir ve 5 normal şehrimizi açıkladı. Üst Kurul’dan çıkacak karar varken, sonuç bildirilmeden yorum yapmam yanlış olur. Ben, görev adamıyım. Beni buraya getiren irade, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı yapan irade bundan sonra beni hangi noktada görevlendirirse ben görevimi en iyi yapma üzerine bu işi yaparım. O şehir benim doğduğum şehir. Oraya hizmet etmekten de büyük şeref ve onur duyarım” dedi.
Bakan Şahin, açıklamasının ardından toplantının yapılacağı salona geçti.