BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.442,08
HABER /  GÜNCEL

14 yaşındaki kız çocuğundan taciz iddiası

Kayseri'de 14 yaşındaki bir kız 11 yaşındayken hem amcası hem de babasının arkadaşı tarafından cinsel tacize uğradığını iddia etti. Haklarında dava açılan mağdur kızın amcası Erol D. ve Gazi S. 19 yıl 2 ay hapse mahkum edildi.

Abone ol

Kayseri'de 14 yaşındaki F.D.'nin mahkemede anlattıkları tüyler ürpetti. İddialara göre F.D.'yi hem amcası hem de babasının en yakın arkadaşı taciz etti. Mahkeme heyeti F.D.'nin ifadelerine dayanarak tutuksuz yargılanan iki kişi için toplamda 19 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum etti. Karar Yargıtay'da onaylanırsa her iki sanık cezaevine girecek.

Anne babası ayrı olan ve yaz tatillerinde babası K.D.’nin yanında kalan F.D., 2013 yılında Ramazan Bayramı’nın birinci gününde babasının arkadaşı olan Gazi S. ile gezmeye çıktı. Olay tarihinde 11 yaşında olan küçük kızı, Gazi S. kendi evine götürdü.

Bayram dolayısıyla çok gezdiğini ve yorgun olduğunu söyleyen minik kızı, kucağına oturtan ve bacaklarını okşayan Gazi S. daha sonra kendisine bir şey göstereceğini öne sürüp, ahır gibi kullanılan boş bir yere götürdü.

Şüpheli iddiaya göre, burada F.D.’nin kıyafetlerini çıkarıp, boynunu öptükten sonra cinsel istismarda bulundu. Tuvalete gitmek istediğini söyleyen küçük kız, olay yerinden kaçarak uzaklaştı. F.D. durumu komşuları F.S.’ye anlattı ve komşunun şikayetiyle Gazi S. gözaltına alındı.

EMNİYETTEKİ SUÇLAMASINDA AMCASINI DA SUÇLADI

Emniyetteki işlemleri devam eden mağdur kız, burada verdiği ifadesinde amcası Erol D.’nin de, kendisine yaz tatili döneminde cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Olayı genişleten polis ekipleri amca Erol D.’nin de ifadesini almak için emniyete çağırdı. Ancak iki şüpheli de, polise verdikleri ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada, tutuksuz sanıklardan Erol D. hazır bulunurken, Gazi S. ve mağdur F.D. duruşmaya katılmadı. Sanıkların üzerlerine atılı suçlamaların, soyut kanıtlardan oluştuğunu kabul eden savcı, mütaalasında her iki sanık için de beraat kararı istedi. Mahkemedeki savunmasında suçlamaları reddeden ve beraatını isteyen amca Erol D., "Benim böyle bir şey yapmam mümkün değil. Kendisi zaten çok yalan söyleyen biridir. Bunların hepsi iftira. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

İKİ SANIĞA TOPLAMDA 19 YIL 2 AY HAPİS

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanıklardan Gazi S. hakkında, ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 6 yıl 8 ay, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 2 yıl 6 ay, Erol D. hakkında da ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Sanıkların temyize götüreceği dosya, Yargıtay tarafından onanırsa, her iki sanık da hapis yatacak.