BIST 9.695
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.499,69
HABER /  GÜNCEL

Aydın'ı karıştıran cinsel taciz iddiası!

Nazilli'de bir okul müdürü, kadın öğretmenlerin bulunmasına rağmen kız öğrencilere eğitim amaçlı cinsel broşür ve kadın pedi dağıttığı ve bazı kadın öğretmenleri ise sözlü taciz ettiği iddia edildi.

Abone ol

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, öğretmenlere regl dönemlerini sorup, gizlice ses kaydı yaptığı, okulda kadın öğretmen olmasına rağmen kız öğrencilere ergenlik dönemiyle ilgili kitapçıklar ve ped dağıttığı ileri sürülen Ovacık İlk ve Ortaokulu'nun erkek müdürü M.A. hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldı.

Nazilli’ye 50 kilometre mesafedeki kırsal mahalle Ovacık’ta, 200 öğrencinin eğitim gördüğü, 8’i kadın 13 öğretmenin görev yaptığı Ovacık İlk ve Ortaokulu Müdürü M.A., hakkındaki iddialar ortaya atıldı. Evli olan okul müdürü M.A.’nın kadın öğretmenlere "Regl döneminde kadınlar genelde asabi olur. Siz de bu yüzden mi asabisiniz?" gibi ifadeler kullandığı ve baskı kurduğu ileri sürüldü. 

ÖĞRENCİLER AİLELERİNE SÖYLEDİ

S.C. (14) ve Z.D.’nin (14) de aralarında bulunduğu bazı öğrenciler, kendilerine dağıtılan kadın pedlerini ailelerine götürüp, yaşadıklarını anlatması üzerine veliler, duruma tepki gösterdi. Kız öğrencilere erkek okul müdürü tarafından böyle bir eğitim verilip, ped dağıtılmasına tepki gösteren velilerden Turan Ulu, geçen 30 Aralık’ta Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu. Ulu, okul müdürü M.A.’nın dağıttığı kadın pedi ve bu kadın pedi markasına ait kitapçıkları da dilekçesine ekledi.

KADIN ÖĞRETMENLER DE ŞİKAYETÇİ

Ayrıca kadın öğretmenler B.B ve M.E.’nin de geçen hafta, kendilerine sözülü tacizde bulunduğunu ileri sürdükleri okul müdürü M.A. hakkında Nazill İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe verdikleri öğrenildi.

"KADIN REHBERLİK ÖĞRETMENLERİNİN GÖREVİDİR"

Bu konuda kendilerine çok sayıda şikayet dilekçesi geldiğini; konuyu değerlendirdiklerini ve iki müfettiş görevlendirip, soruşturma başlattıklarını belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ’Ergenlik Dönemine Geçiş’ konusunda öğrencilere kitapçık ve kadın pedi dağıtımının Milli Eğitim Bakanlığı ve firmalar arasında düzenlenen protokolle yapıldığını söyledi. Töre, bunların kadın rehberlik öğretmenleri aracılığıyla dağıtılması gerektiğine dikkat çekti.