BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Soros'tan korkutan kehanet!

Ünlü milyarder George Soros ekonomiye dönük korkutan bir kehanette bulunarak "şimdiki durum 2008 krizini hatırlatıyor" dedi.

Abone ol

'Para sihirbazı' olarak anılan milyarder George Soros’tan tedirginlik verici açıklama. Ünlü milyarder, “Piyasaların şimdiki durumu bana 2008 krizini hatırlıyor” diye konuştu.

Soros aynı zamanda Çin ekonomisinde de problemler olduğunu ve bunun dünya ekonomisinin önündeki büyük bir engel olduğunu belirtti. Öte yandan piyasalar Çin borsalarındaki sert düşüş ve borsaların ikinci gününde de kapatılmasının etkisiyle çalkalandı. Dolar/TL Çin yuanındaki değer kaybının hızlanması ardından EM'lere paralel yükselerek bu sabah 3.02'yi aştı. Çin borsası ise yüzde 7'lik düşüşün sonrasında üst üste ikinci gününde de kapatıldı. Brent petrol yüzde 4 değer kaybetti.Borsa İstanbul'un da güne düşüşle başlaması bekleniyor.

2008 KRİZİNDE NE OLMUŞTU?

ABD’de ev kredisi alan kişilerin borçlarını ödeyememesi uluslararası bir ekonomik krizi ortaya çıkardı. Üstüne Avrupa Birliği’nde borç krizinin patlak vermesiyle dünya etkileri bugün de hissedilen bir ekonomik durgunluk dönemine girdi.