BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  GÜNCEL

Rambo lakaplı PKK'lı firarda yakalandı!

Diyarbakır'da 48 yıla mahkum edilen Rambo lakaplı PKK'lı, Diyarbakır'da düzenlenen polis baskınıyla yakalandı. Musa A.'nın başta silahlı soygun olmak üzere çok sayıda sabıkası olduğu belirtildi.

Abone ol

Cezaevi firarisi Rambo lakaplı PKK'lı Musa A. Diyarbakır'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Başta soygun, silahlı saldırı ve haraç almakla suçlanan ve sabıkası bulunan Musa A., çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak bir kez daha cezevine gönderildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Pazartesi günü düzenlenen operasyonda yakalanan Rambo lakaplı Musa A. ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Musa A.'nın cezaevinde yattığı 3 Aralık 2013 tarihinde tedavi için götürüldüğü sağlık kurumundan firar ettiğini belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"03.12.2013 tarihinde hükümlü M.A. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Nitelikli yağma', 'Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silahı veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması' ve 'Yaralama' suçlarından Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi ile Diyarbakır 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nden almış olduğu 48 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasından dolayı Diyarbakır D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndayken tedavi amaçlı götürüldüğü sağlık kurumundan firar etmiş olup, 03.01.2016 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışma neticesinde yakalanmıştır.

MÜHİMMAT DEPOSU GİBİ

Firari hükümlü yakalandığı sırada üzerinde 2 el bombası, 1 tabanca, 3 şarjör ve çok sayıda fişek, balistik yelek, 2 sahte nüfus cüzdanı, kesici alet, el feneri, kar maskesi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilerek emniyet görevlilerince muhafaza altına alınmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheli M.A. hakkında Silahlı terör örgütüne üye olma, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanması talebiyle Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tamamlanan sorgusunun ardından şüpheli M.A.'nın tutuklanmasına karar verilmiş olup, konumuna uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiştir."