BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
HABER /  POLİTİKA

MHP'li Koray Aydın'dan flaş kongre açıklaması

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, MHP Olağanüstü Kongre çağrılarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Aydın, kongre talebine ilişkin imzaların ciddi bir sayıya ulaştığını belirtti.

Abone ol

MHP'nin genel başkan adaylarından Koray Aydın, olağanüstü kurultay çağrısının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılması temennisinde bulundu.

MHP eski Trabzon milletvekili ve MHP'nin genel başkan adaylarından Koray Aydın, NTV Ankara Muhabiri Özgür Akbaş'ın sorularını yanıtladı.

"RAKAM VERMEYEYİM AMA CİDDİ BİR RAKAM"

"MHP Kurultay ne zaman toplanacak, Delege imzaları ne zaman MHP Genel Merkezi'ne teslim edilecek?" sorusuna Koray Aydın şu cevabı verdi

"Olağanüstü kongre talebi güçlü bir talep. İmza olarak ciddi bir sayıya ulaştı. Olması gerekenin çok üstünde bir rakamın ortaya çıktığını görüyoruz. Önümüzdeki hafta avukatlar bir araya gelecekler talepleri bir klasörde toplayacaklar ve bunları genel merkezime teslim edecekler. Gün vermek istemiyorum ama önümüzdeki hafta avukatlarımız bir araya gelecekler. 400 rakamının üstünde bir rakam. Rakam vermeyeyim doğru olmaz ama ciddi bir rakam."

"DEVLET BAHÇELİ, 18 YILDIR GÖREVDE"

MHP MYK'da kurultaya ilişkin bir karar alınma olasılığı ile ilgili Aydın, "MHP'nin tarihi açısından çok önemli bir süreçteyiz. En son seçimde 5 ay içerisinde 40 milletvekili 2 milyona yakın oy kaybetmişiz bunlar bir parti için travmatik gelişmeler. Şu anda Meclis'in en sol tarafında oturuyoruz. Seçim sonuçlarından bunun yarattığı travma çok daha ağır oldu. Seçim gecesi sabaha kadar ağlayan insanlar var. Bu MYK toplantısında partimizin geleceğiyle ilgili olumlu adım atılmasını istiyoruz. Kimseye karşıtlık üzerine işlem geliştirmiyoruz. İçinde bulunduğumuz şartların soruşturulması genel başkanın oyun kurucu rolüyle adım atmasını beklemek bizim hakkımızdır. Bu hareketin içinde yetişmiş bir insan olarak bu sorumlulukla hareket edeceğini arzuluyoruz. Kurultay çağrısını sayın genel başkan yapsın. Hareketi rahatlatacak bir kongre kararını birlikte alalım. 18 yıllık bir süreyi kapsıyor sayın genel başkanımızın görev süresi. Sıkıntımız kararların tek kişi tarafından alınması." dedi.

"SÜRTÜŞME MESELESİ HALİNE GETİRME HAKKIMIZ YOK"

Muhalifler arası bir koordinasyonsuzluk olup ılmadığı sorusuna ilişkin Koray Aydın, şu cevabı verdi:

"Olağanüstü kongre girişimi samimi bir girişimdir. Bu kişiselleştirilecek bir alan değil. Ortak arzu kongrenin yapılması ve MHP'nin geleceğiyle ilgili bir karar alınmasıdır. Meseleyi kendi aramızda bir sürtüşme meselesi haline getirme hakkımız yoktur. İşin işleyişiyle ilgili sıkıntılar yaşatan uyarmalar yapmamız toplum tarafından böyle anlaşılmıştır. Süreç başarıyla yürümektedir. Olağanüstü kongre kaçınılmazdır. Siyaseten imtihan manasına gelir. Bunun gereğini yapma yönünde özellikle genel başkanımızın bir irade kullanarak yeniden yapılanmak sürecini başlatmasının en doğru karar olacağını düşünüyorum."

"KAYYUM ATANMASINI TALEP EDECEĞİZ"

"Başvuruları incelemesinde bir süre kısıtlaması bildiğimiz kadarıyla bulunmuyor. İmzalar teslim olsa da genel merkezden yanıt gecikebilir. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna karşılık Koray Aydın, şu açıklamalarda bulundu:

"İmzaları teslim ettikten sonra kanuni bekleme süresi var. O süre 45 günden daha kısa bir süre oldukça kısa bir süre. Bunları dikkate alarak hukuk işletilecek. Bir kayyum atanmasını talep edeceğiz. Kayyum dediğimiz parti üyeleri. Salonu tutun parasını ödeyin ve kongreyi yapın diyor. İşin hukuki sürece dönüşmesini arzu etmeyiz. Ama MHP gereğini yapmaktan kaçınırsa infiale neden olur. Bunun gereğini yapmamak partimiz açısından çok da iyi olmaz."

"BEYAZ ÇORAP HAREKETİ, SEMPATİK BİR HAREKET"

Genel merkez yöneticilerinin, "Daha iyi, biz de beyaz çorabından muhalifleri hemen tanırız" açıklamalarına ilişkin Aydın, gülerek, "Ben bu hareketi çok sempatik bir hareket olarak görüyorum. Ben beyaz çorap giymedim giyebilirdim de" ifadesini kullandı.

"EN ÇOK OY ALANLAR KAZANMIYOR ÇOĞU ZAMAN"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile önceki kurultayda yarışan Koray Aydın, delege yapısının değiştirildiği iddialarına ilişkin, "Her kurultayın kendine has bir ritmi var. Delege yapısı da kısmen değişiyor. O dönemden çok sayıda insan da var. Çok adaylı olursa zararlı mı olur diye sorular var. Tam tersine çok adaylı kongre demokrasinin bir şöleni gibidir. MHP tüzüğüne göre ilk 2 turda salt çoğunluk gerekiyor. Yarıdan bir fazla oy alana genel başkan olabilir. Böyle bir şeyin olması pek matematiksel olarak mümkün gözükmüyor. Üçüncü turda yeni güç merkezlerinin oluşturulması gibi bir takım birleştirmeler bir araya gelmeler olabilir. En çok oy alanlar kazanmıyor çoğu zaman." dedi.

"MHP'Yİ KURUMSAL BİR YAPI HALİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

"Son olarak parti delegeleri sizi neden genel başkan yapsın? Nasıl bir MHP hayaliniz var? Ne vaad ediyorsunuz?" sorusuna ilişkin MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, "Kongre yapılırsa genel başkan adayı olacağımı ifade etmiştim. Biz MHP'de evvela gece uyumadan gündüz oturmadan çalışmakla işe başlayacağız. Önce bir tüzük çalıştayı arkasından tüzük kurultayı gerçekleştireceğiz. Kendi içimizde yaratacağımız bir gönül seferberliği ile kendi iç kaynaşmamızı sağlayarak bir motor haline dönüştürecek bir yapı inşaa edeceğiz. Teşkilatların maddi problemlerini çözeceğiz. Yani MHP'yi kurumsal bir yapı haline dönüştüreceğiz" cevabını verdi.