BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

HDP'li Demirtaş kazılan hendekleri böyle açıkladı!

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Güneydoğu'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlar hakkında açıklama yaptı. Demirtaş, "Biz hendek barikat normaldir demiyoruz ama sizin saldırınız da anormaldir" dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ülkenin yönetim ve idare biçiminin değişmesine karşı olmadıklarını, daha demokratik bir Türkiye için herkesin yönetime katılmasını sağlayan bir model önerdiklerini belirtti.

Demirtaş, "Biz hendek barikat normaldir demiyoruz ama sizin saldırınız da anormaldir. Gelin bunları konuşarak çözelim diyoruz. 'Başkanlık diyoruz, gelin tartışalım' diyor. Biz de özerklik diyoruz, gelin tartışalım diyoruz" dedi.



"BÜTÜN SORUNLARI SİYASETLE ÇÖZMEK İÇİN KURULAN PARTİYİZ"

"HDP olarak ne hendeği biz kazdık ne de kazdırdık" diyen Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cizre'de 10 gün içinde 16 sivil öldürüldü. Orada ne barikat ne hendek vardı. Bu gidişat tehlikeli dedik. Süreci bitirdiniz bari operasyonlarla işi içinden çıkılmaz hale getirmeyin dedik. Mitinglerde, 'genç kardeşlerim sizlerin ne silah kullanmasını, ne hendeğe barikata gerek yok. Acı çektik ama bizler seçilmiş olarak demokratik siyasette sizin hakkınızı savunabiliriz. Kan, gözyaşı olmasın, görev bizimdir' dedik. Biz, HDP olarak bütün bu devasa sorunları siyasetle çözmek için kurulan bir partiyiz."

"BİZE DOKUNULMAZLIK LAZIM DEĞİL"

Demokratik Toplum Kongresinin bildirgesinin ardından bir anda vatan haini ilan edildiklerini savunan Demirtaş, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Meclis'e emir veriyor, 'bunların dokunulmazlıklarını kaldıracaksınız' diyor. Dokunulmazlığımız kalksın ama herkesin kalksın. Hepimiz mahkemenin karşısına çıkalım. Bize dokunulmazlık lazım değil. Bizim koruyanımız önce yaradan sonra halkımızdır. Sizin sağladığınız dokunulmazlık olsa ne olur olmasa ne olur. Savunamayacağımız hiçbir şey yok. Biz bir yandan demokratik siyaset umudunu büyütmeye çalışırken, insanlarımızı şiddet ortamından çıkarıp yeniden barış ortamına kavuşturmak için mücadele ederken, siz demokratik siyasetin kanallarını keserseniz, halkın siyasete olan inancını bitirirsiniz."




"BİZ HENDEK, BARİKAT NORMALDİR DEMİYORUZ AMA..."

Belediye başkanlarına, parti çalışanlarına cezaların yağdırıldığını ileri sürerek, barış için her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Demirtaş, "Biz hendek barikat normaldir demiyoruz ama sizin saldırınız da anormaldir. Gelin bunları konuşarak çözelim diyoruz. 'Başkanlık diyoruz, gelin tartışalım' diyor. Biz de özerklik diyoruz, gelin tartışalım diyoruz. Bizler medeni insanlarsak tartışmaktan neden kaçınalım" diye konuştu.