BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.494,03
HABER /  GÜNCEL

Sırrı Süreyya'dan her satırı skandal Öcalan açıklaması!

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Tecrit girişimi, hükümetin bir savaş çağrısı yapması anlamına gelir. Bugün sayın Öcalan üzerinden tecrit geliştirmek, sağlığı konusunda örgütünü, halkı endişeye sevk etmek, savaşa davetiye çıkarmaktır" dedi.

Abone ol

Sırrı Süreyya Önder, Meclis'te HDP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda heyet adına basına konuştu.

Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin toplumsal barış ve ortak gelecek adına Marmara denizi kadar bir hendek kazmak anlamına geldiğini savunan Önder, "Tecrit girişimi, hükümetin bir savaş çağrısı yapması anlamına gelir. Bugün sayın Öcalan üzerinden tecrit geliştirmek, sağlığı konusunda örgütünü, halkı endişeye sevk etmek, savaşa davetiye çıkarmaktır" dedi.

 
BU, SAVAŞ ÇAĞRISI ANLAMINA GELİR

"Bugün sayın Öcalan üzerinden tecrit geliştirmek, sağlığı konusunda örgütünü, halkı endişeye sevk etmek, savaşa davetiye çıkarmaktır. "Hükümet bu yanlıştan ve hepimize toplumsal maliyeti çok büyük olacak gelişmelerden korunmak izin biran önce durumu eski koşullara getirmesi ve bu konuda kamuoyunu acil ve net bir biçimde bilgilendirmesi gerekmektedir.

Tecrit (izolasyon veya hiçleşme): Bir insanın dış dünyadan koparılarak kendi haline bırakılması olayıdır. İlişkide bulunduğu topluluktan çıkarmak, sosyal ekonomik ve kültürel olarak yalnızlığa terk etme halidir.

 BİZ SAVAŞ NEDENİ SAYARIZ DEMİYORUM AMA..

Öcalan üzerinde tecrit toplumsal barış ve ortak gelecek adına Marmara denizi kadar bir hendek kazmak anlamına gelmektedir. Tecrit girişimi hükümetin bir savaş çağrısı yapması anlamına gelir. Başta ailesi ve avukatlarıyla, sonra bizlerle, sonra kendileri kimi istiyorsa onunla görüştürmelidirler. Bu, bu kadar basit. Bunu 'biz savaş nedeni sayarız' demiyoruz; sakın ha. Ama ben, hükümetin savaş çağrısı yapması demektir diyorum.

İmralı heyeti olarak hükümete şunu söylemek istiyoruz: En basit temel ahlaki tutumuna geri dönün ve verdiğiniz sözleri yerine getirin. "