BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İran'dan Suudi Arabistan için 2 şok karar!

İRAN ile Suudi Arabistan arasındaki kriz büyüyor. Suudi jetlerinin İran binasını vurmasının sarsıntısı sürerken Tahran büyük bir yasak getirdi.

Abone ol

İRAN ile Suudi Arabistan arasındaki krizde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Bugün Suudi uçakları Yemen'de İran binasını vururken, Tahran yönetimi de misillemelere başladı.

Şii din adamı Nimr El Nimr'in idamının ardından gerilim İran - Suudi Arabistan ilişkilerinde Tahran'dan yeni bir hamle geldi.

İran kabinesi, tüm Suudi Arabistan ürünlere yasak kararı aldı. Bundan sonra Suudi menşeli hiçbir ürün İran sınırlarından içeri girmeyecek.

İRAN'DAN UMRE YASAĞI

İran'ın misillemede aldığı bir diğer yasak kararı da hac için oldu. Tahran yönetimi İran vatandaşlarının ikinci bir emre kadar Mekke'ye umreye gitmesine de yasak getirdi.

İRAN - SUUDİ ARABİSTAN KRİZİ NASIL PATLADI?

Suudi Arabistan'da Şii din adamı Nimr El-Nimr'in idam edilmesi üzerine Riyad ile Tahran arasında kriz çıktı. Bölge ülkeleri de krize karışınca ipler koptu.

Suudi Arabistan ardından Bahreyn ve Sudan Tahran'la ilişkilerini dondururken Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ise diplomatik ilişki seviyesini düşürdü.