BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  GÜNCEL

13ünde bebeği kucağında buldu

12 yaşında evlendirildi.. Belki de oyun zannediyordu ama gerçekti.. Bir yıl sonra da bebeği kucağında buldu.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi’nde, doğum yapan S.T.’nin 13 yaşında olduğunun ortaya çıkması üzerine, babası ve bir yıl önce imam nikahlı olarak evlendirildiği akrabası S.T. gözaltına alındı.

12'sinde evlendi

Olay, önceki gün Viranşehir’e bağlı Aşağı Tekneli Köyü Yaban Mezrası’nda meydana geldi. İddiaya göre, mezrada yaşayan H.T., geçen yıl 12 yaşındaki kızı S.T.’yi, akrabaları olan ve aynı köyde kendisi gibi çiftçilik yapan S.T. ile imam nikahıyla evlendirdi.

Köyde doğum yaptı

Kıyılan imam nikahının ardından S.T. adındaki çocuk yaştaki kız çocuğu, birlikte yaşadığı S.T.’den hamile kaldı. Hamilelik sürecinde doktor kontrolüne gitmediği öğrenilen S.T., önceki akşam doğum sancıları çekmeye başladı. Aynı gece köylü kadınların yardımı ile doğum yapan S.T., bir kız bebeği dünyaya getirdi.

Jandarma durumu öğrendi

13 yaşında kız çocuğunun doğum yaptığının konuşulmaya başlamasının ardından durumu öğrenen jandarma, Yaban Mezrası’na giderek inceleme yaptı. Yapılan incelemede, söylentilerin doğru olduğunu ve S.T.’nin bir yıl önce 12 yaşındayken babası H.T. tarafından akrabası olan S.T. ile imam nikahıyla evlendirildiği saptandı. Bunun üzerine anne ve bebeği sağlık kontrolünden geçirilirken, babası H.T. ile birlikte yaşadığı S.T. gözaltına alındı. Çocuk yaşta anne olan kızın babası H.T. ile birlikte yaşadığı S.T.’nin Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki sorguları sürüyor.

Döve döve nasıl kör etti?

[PAGE]

Minik Sevinç'in annesi Feriştah Baylan'ın, "O artık kör oldu. Ona bakamam, ilgilenemem. Diğer çocuğumla zor başediyorum. Kör bir çocuk istemem" demesi, duyanları şoke etti.

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'ne bağlı Çamlıbel Beldesi'nde yediği dayak sonucu kör olan 15 aylık Sevinç Baylan'ın dramı yürekleri dağladı.

DÖVEREK KÖR ETTİ

Geçen 25 Kasım'da, ziyaretine gelen dedesi Tahsin Baylan tarafından vücudundaki morluklar farkedilerek Çamlıbel Sağlık Ocağı'na götürülen Sevinç Baylan, ilk müdahalenin ardından önce Yatağan Devlet Hastanesi'ne ardından da durumu ağır olduğu gerekçesiyle Muğla Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan minik Sevinç'in tedavisinin 10'ncu gününde iki gözünün birden kör olduğu anlaşıldı.

Geçen Cuma günü tedavisi tamamlanan Sevinç bebek, Muğla'daki Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası'nda devlet korumasına alındı.Ancak küçük kızın dramı bununla da kalmadı. Daha öncede bir çok kez dövüldüğünü ileri sürülen talihsiz bebeğin mahkeme kararıyla kendisinden alınmasına sessiz kalan annesi Feriştah Baylan'ın (27), "O artık kör oldu. Ona bakamam, ilgilenemem. Diğer çocuğumla zor başediyorum. Kör bir çocuk istemem" demesi duyanların şoke etti.

AKIL SAĞLIĞIM YERİNDE

Kızını kendisinin dövmediğini ileri süren Feriştah Baylan, "Oğlum Erdem kıskanarak kardeşini itti. O da başını duvara çartı" diyerek kendini savundu. Baylan, psikolojisinin bozuk olduğu iddialarına ise kabul etmeyerek, "Beş yaşındayken menenjit nedeniyle beyinden ameliyat olmuşum. Ancak, sağlığım ve akli dengem yerinde" dedi.

KAYINVALİDESİ SUÇLADI

Üç çocuk, sekiz torun sahibi Fatma Baylan (57) ise gelininin sözlerine tepki gösterdi. 12 gün boyunca torunu Sevinç'in başında refakatçi olarak kaldığını belirten Fatma Baylan, buradaki hasta yakınlarının gelininin kendilerine kızı Sevinç'le ilgili olarak `Bu kız doğduğunda ona hiç bakmak istemedim. Hiç emzirmedim. İlgilenmek de istemiyorum' dediğini anlatıklarını iddia etti.

KAYINVALİDESİ SUÇLADI

Gelinin daha önce de torunlarını dövdüğünü anlatan kayınvalide Baylan, şunları söyledi:

"O zaman sorduğumuzda kıskançlık nedeniyle ağabeyinin dövdüğünü söyledi. Biz de bunun üzerine Sevinç'in beşiğini, ağabeyi yetişmesin diye tavana astık. Ancak, bir süre sonra Sevinç'in yüzünde yine morluklar olduğunu gördük. Bu defa da bize `Ağabeyi, televizyon kumandasını beşiğe fırlattı' dedi. Çocuklarını dövdüğü gerekçesiyle daha önce bir kaç kez jandarmaya ifade de verdi."Feriştah Baylan'ın eltisi Raziye Baylan da, Sevinç bebeğin daha önce bir kaç saatliğine kendilerinde kaldığını anlatarak, "Bezini değiştirmek istediğimde diz kapakları ve bacaklarında morluklar olduğunu gördüm. Annesine sorduğumda, `Haberim yok. Çocuğu siz dövdünüz' diyerek, bizi suçladı. Zaman zaman böyle tutarsız davranışları oluyordu" dedi.

`GEREKİRSE EŞİMİ BOŞARIM'

Bir mermer fabrikasında işçi olarak çalışan Baba Ergün Baylan ise çocuğunun kendilerinden alınmasına üzüldüğünü söyledi. Çocuğunun kendisine geri verilmesi halinde gerekirse eşini bile boşayabileceğini ifade eden Baylan, "Doktorlar kızımın gözlerinin artık görmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ancak, vücudundaki darp yaralarıyla ilgili tedavisi zaman zaman yapılıyor. Onun yokluğuna alışamadım" dedi.


Ölümünü Facebook'ta nasıl ilan etti? 

[PAGE]

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde bunalıma giren 22 yaşındaki Cemalettin Uğur Koşar, internet paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında, "Vakti Geldi" diye yazdıktan bir bir saat sonra av tüfeğiyle intihar etti.

Koşar'ın mahalle arkadaşı 20 yaşındaki Muzaffer Saçar da, 20 gün önce yine av tüfeğiyle yaşamına son vermişti.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, İslahiye Devlet Hastanesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Cemalettin Uğur Koşar, Atatürk Mahallesi Barazi Caddesi Ahmet Öztürk Apartmanı 5'nci kattaki evlerinde hiç kimsenin olmadığı sırada Facebook'taki sayfasına saat 15.30'da "Vakti Geldi...!" mesajını yazdı.

Koşar, bu mesajı yazdıktan yaklaşık bir saat sonra babasına ait av tüfeğini çenesinin altına dayayıp, tetiğe bastı.

Saat 16.30 sıralarında evden gelen silah sesi üzerine komşularının haber verdiği PTT emeklisi baba 55 yaşındaki Hasan Koşar, içeriye girdiğinde oğlunun cesediyle karşılaştı. Şoka giren baba Koşar'ı komşuları teselli etmeye çalıştı. Olay yerine çağrılan polis inceleme yaparken, Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Koşar'ın cenazesi önce otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

2 YIL ÖNCE DE İNTİHARA TEŞEBBÜS ETMİŞ

Ruhsal bunalım yaşadığı ileri sürülen Cemalettin Uğur Koşar'ın 2 yıl önce de ilaç içerek intihara teşebbüs ettiği, askerliği sırasında yasak olmasına karşılık cep telefonuyla yakalandığı için hakkında açılan davadan aldığı 16 günlük cezasını geçtiğimiz günlerde tamamlayarak hapisten çıktığı öğrenildi.

Koşar'ın mahalle arkadaşı Muzaffer Saçar da 20 gün önce, "Hepinizi çok seviyorum. Hakkınızı helal edin" yazılı not bırakıp, av tüfeğiyle intihar etmişti. Saçar'ın da Cemalettin Uğur Koşar gibi facebook'ta paylaşım sayfası olduğu, iki yakın arkadaşın bu sayfalardan da yazıştıkları anlaşıldı.

Öğretmen nehire düşen kadını nasıl kurtardı?

[PAGE]

Adana'da köprüden geçerken dengesini kaybederek Seyhan Nehri'ne düşen tansiyon hastası kadın, durumu fark edip dolmuştan inen öğretmen tarafından sudan çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Çukurova Devlet Hastanesine gitmek üzere yola çıkan yüksek tansiyon hastası Döndü Akçan, merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan Yeni Köprü'den geçmeye başladı.

Bir anda dengesini kaybeden kadın, yaklaşık 10 metre yükseklikteki köprüden Seyhan Nehri'ne düştü.

Bu sırada dolmuşta seyahat halindeyken durumu fark eden İbrahim Cenk, aracı durdurarak nehrin kenarına inip suya atladı.

Cenk, çevredeki vatandaşların yardımıyla Akçan'ı sudan çıkardı.

Ambulansla Çukurova Devlet Hastanesine kaldırılan Akçan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bu arada, İbrahim Cenk'in Kahramanmaraş'ta kimya öğretmeni olarak görev yaptığı, sömestr tatilini geçirmek için Adana'ya geldiği öğrenildi.

Cenk, olay sırasında Çukurova Üniversitesi kapalı havuzuna yüzmeye gittiğini belirterek, ''Ben vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Kim olsa aynı şeyi yapardı. Havuzda yüzmek nasip olmadı ama bir can kurtardım çok mutluyum'' dedi.