BIST 10.657
DOLAR 32,13
EURO 34,94
ALTIN 2.432,37
HABER /  GÜNCEL

Burası dünyanın en ünlü şehirlerinden

Bu yola kaldırım ve asfalt yapıldığında sene 1930'du. Tam 75 yıl sonra ilk defa bu yola kazma vurdular. Peki bu yol nerde?

Abone ol

Hollywood'un ünlü Sunset Bulvarı’na tam 75 yıl sonra kazma vuruluyor. ABD federal bütçesinden ayrılan 7 milyon dolarlık fon dahilinde yapılacak “makyaj”la, bölgeye yeni bir çehre kazandırılması amaçlanıyor.

ABD Toparlanma ve Yeniden Yatırım Yasası kapsamında gerçekleştirilen “Sunset Bulvarı'nı Güzelleştirme Projesi” isimli çalışma, eskiyen yolların asfaltlanması, kırık dökük haldeki kaldırımların tadilatı, ağaçlandırma, yaya geçitlerinin ve trafik ışıklarının geliştirilmesi ve refüjlerin düzenlenmesini içeriyor.



Ülkenin üzerinden en fazla araç geçen caddelerinden biri olan ve en son 1930’larda toprak yoldan asfalta çevrilen Sunset Strip yolu böylece yaklaşık 75 yıl sonra tekrar asfaltlanmış olacak.

Gazetecilere konuşan West Hollywood şehri Belediye Başkanı Abbe Land ise, “Dünyaca ünlü Sunset Bulvarı'na yönelik bu son derece önemli güzelleştirme projesine başladığımız için çok heyecanlıyız" derken, çalışmaların altı ay içinde bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.