BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  GÜNCEL

12 ülke daha vazgeçti

UEFA, EURO 2020 Avrupa Şampiyonası organizasyonu için teklif veren, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 32 ülkeden 13’ünün teklifini geri çe...

Abone ol

UEFA, EURO 2020 Avrupa Şampiyonası organizasyonu için teklif veren, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 32 ülkeden 13’ünün teklifini geri çektiğini açıkladı.
UEFA, Avrupa Şampiyonası’nın yeni bir statüyle birden çok ülkede yapılmasını kararlaştırmıştı. Bu karar futbol dünyasında tartışmalara neden olurken, UEFA’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, turnuvanın yarı final ve final organizasyonları için Almanya ve İngiltere’nin aday olduğu belirtildi. EURO 2020 Avrupa Şampiyonası’nın kalan grup ve çeyrek final maçları için ayrıca 13 ülke belirlenecek.
UEFA’dan yapılan açıklamaya göre EURO 2020’nin çeyrek final ve grup müsabakaları için teklif veren ülkeler şöyle:
“Belarus, Belçika, Almanya, Bulgaristan, Danimarka, Azerbaycan, Galler, İtalya, Makedonya, İsveç, Macaristan, İngiltere, İsrail, İrlanda, Hollanda, Romanya, Rusya, İskoçya, İspanya.”
Hırvatistan, Ermenistan, Sırbistan, Fransa, Portekiz, Yunanistan, Kazakistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Finlandiya, Ukrayna, İsviçre ve Türkiye ise tekliflerini geri çeken ülkeler oldu.

PLATINI: "TÜM ADAYLARA BU SÜREÇTE ŞANS DİLİYORUZ"
UEFA Başkanı Michel Platini, turnuvanın 60. yılı olduğunu hatırlatarak, “Avrupa’nın farklı ülkelerinde maçların oynanacağı tarihi bir turnuva olacak. Bu büyük heyecanı Avrupa’nın değişik yerlerinde daha çok milletten taraftarlarla paylaşacağız. Bu ortaklıklar daha elit bir turnuvaya olanak sağlayacak ve bu format katılımcı ülkelerde futbolun gelişimi için fırsat olacaktır. Tüm adaylara bu süreçte şans diliyoruz” dedi.
(İHA)