BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Gülen'e sen kimsin tepkisi

Başbakan Erdoğan, tezgah kurmakla suçladığı Fethullah Gülen için 'O tezgah bir gün seni de vuracaktır' ifadelerini kullandı.

Abone ol

"O ne derse doğrudur" sözünün Gülen için söylenmesinin itikadi sorun olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Sen kimsin ya! Neymiş 'Pensilvanya'daki zat söylediyse doğruymuş', böyle saçmalık olabilir mi?" diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Erdoğan, "İstiyoruz ki birinci turda adayımız inşallah Cumhurbaşkanı olsun." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde halka seslendi. İşte öne çıkan satır başları:

YATIRIMLARIN TOPLAM BEDELİ 169 TRİLYON LİRA

Bugün Konya'ya hem teşekkür ziyareti yapıyor hem de tamamladığıız eser ve tesislerin açılışını yapıyoruz. 96 trilyon bedelle inşa edilen havalimanının yanındaki bilim merkezinin açılışını yaptık. Birileri laf üretir biz ise icraat üretiriz.

22 yıllık Kontv'nin hizmet binasının açılışını yaptık. Selçuk Üniversitesi'nin araştırma laboratuvarı açıldı. toplam 1 trilyon liralık yatırımlar tamamlandı onları da açıyoruz. 34 farklı yatırımın toplam yatırım bedeli 169 trilyon lira.

Sandıkta istediklerini anlayan çevreler demokrasi dışı yollara tevessül ettiler. Şahsıma aile arkadaşlarıma çok ağır saldırılarda bulundular. Kardeşliğimize dahi kastettiler. Siyaseti siyaset zemininden koparmak istediler.

Ahlaksızlıkla kirli ittifaklarla üzerimize geldiler. Ellerindeki her türlü kirli araç ve imkanı kullanarak Türkiye'nin kutlu yürüşüyünü bozmak istediler. Sizler kurulan kumpası hissetiniz. Gezi ile başlayan sürecin 17 ve 25 Aralık ile devam ettiğini anladınız.

MISIR'DA UKRAYNA'DA OYNAMAK İSTEDİKLERİ OYUNU TÜRKİYE'DE OYNAMAK İSTEDİLER

Bir kısım yargı içindeki çete mensuplarını kullanarak içerden ve dışardan kirli ittifak kurarak hükümeti devirmek yerine de kendi arzularına göre hükümet kurmak istediler. Çözüm sürecinden rahatsız oldular, Türkiye'nin büyümesinden küresel projeler inşa etmesinden rahatsız oldular. Mısır'da Ukrayna'da oynadıkları oyunu Türkiye'de oynamak istediler.

EY CHP SEN NE ALDIN?

Bazı muhalefet partileri ihanet girişiminde maşa oldular. Şu anda MHP ve CHP içinde kirli ittifak yüksek sesle konuşuluyor. Ey CHP ne aldın? Yüzde 28 ey MHP sen en aldın? yüzde 15. Koyun üst üste ne yapıyor? Yüzde 33. Öyle mi? Bakınız yüzde 43 yapan toplam oyu bizim dyumuzun altında kaldı mı? kaldı. Biz ne dedik kırk çürük yumurtadan 1 sağlam yumurta olmaz. Eğer 30 Mart’ta sandıktan birinci çıkamazsam görevi bırakırım demiştim.

17 yıldır MHP'nin başında. Öbürü de 5 yıldır başında. Hep arkadan nal topluyorlar, nal. Biz ise 8 seçime girdik, elhamdülillah hepsinden de birinci olarak çıktık. Bunlar hep arkadan nal topluyorlar. Siyasetin amacı olmalıdır. Bunlar gücünü koltuktan alanlar biz ise koltuğa güç katanlar. Farkımız bu.

Bu partilerin içinde kavgalar başladı. Gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. Yenildiklerini bir türlü kabul edemiyorlar. 30 mart öncesinde içinde bulundukları önce millet sandıkta sordu, şimdi parti içinde bunun hesabı sorulacak.

O TEZGAH BİR GÜN SENİ DE VURACAKTIR

Pensilvanya'daki zatı yanlarına aldılar değil mi? Zat eğer samimi ise eğer dürüst isen yasal mani yoksa inzivaya çekildim diyor. İnzivaya çekilmek için Konya'dan daha güzel bir yer olabilir mi? Hadi oradan çık Türkiye'ye gel. Hani vatanseverdin? Oradan tezgah kurma. Unutma tezgahların üstünde bir tezgah vardır. O tezgah bir gün seni de vuracaktır. Oynanan oyunlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor ve bunun hesabı sorulacaktır.

HİMMET ADI ALTINDA GÖZ DİKTİLER

Ülkelerine yaptıkları ihanetin hesabını soracağız. Hiç merak etmeyin, biz bu örgütten ülkelerine yaptıkları ihanetin hesabını soracağız. Şu anda soruyoruz, başladık. Belli bir direnç var. Bu örgütün yargı içindeki, emniyet içindeki, diğer çevrelerdeki, devletin kurumlarındaki uzantıları tarafından belli bir direnç gösteriliyor ama biz o direnci de kıracağız. Hiç endişe etmeyin. Devlet içinde devlete, paralel devlete asla müsaade etmeyeceğiz.

O tabanda benim saf, temiz kardeşlerimin emeğine ve ekmeğine himmet adı altında göz diktiler. Alın bunların dershanelerinden çocuklarınızı, sakın ha önümüzdeki yıl bunların okullarına çocuklarınızı göndermeyin. Bunların iftira ve yalan üreten medyalarına tavrınızı koyun.

BELLİ BİR DİRENÇ GÖSTERİRİLİYOR

Hukuk içinde yaptıklarının hesabını verecekler. Montajların dublajların tehditlerin şantajların hesabını verecekler. MİT tırlarını durdurmanın hesabını verecekler. Türkiye'yi teröre destek veren ülke gibi göstermenin hesabını verecekler. Dışişleri Bakanlığımızdaki çok gizli toplantıyı alçakça dinlemenin ve bunu alçakça yayınlamanın, bu büyük ihanetin de hesabını verecekler. Biz Allah'tan başka kimseden korkumuz yok. Biz halktan ve haktan yana gücümüzü alırız. Biz özgürlüklerin istismarını yapmayacağız.

KİMMİŞ O YA!

O, ne derse doğrudur ifadesi Pensilvanya'daki zata yönelik söylenirse bu itikadi bir sorundur. Kimmiş o ya! Böyle bir şey olamaz, kimmiş o? Ne demek o, 'O ne derse doğrudur.' Miraç'tan sevgililer sevgilisi indiği zaman müşrikler, Ebubekir Sıddık'a geldiler, 'Seninki yine sapıttı, bir şeyler söylüyor' dediler. Hazreti Ebubekir Sıddık, müşriklere şunu söyledi: 'O, dediyse doğrudur'. Onun için Hazreti Ebubekir, sıddık oldu çünkü o sevgililer sevgilisine öyle iman etmişti ama o bizim peygamberimiz, hatemul embiya, günahsızdır. O, hatadan beriydi, hata yapacağı zaman ikazlar geliyordu ona, bununla ilgili mukaddes kitabımızda uyarı sureleri var, ayetler var, bunlar geliyordu.

BÖYLE SAÇMALIK OLABİLİR Mİ?

Sen kimsin ya, neymiş, 'Pensilvanya'daki zat söylerse doğruymuş', böyle bir saçmalık olabilir mi? Fakat, beyni yıkanan çevreler... O samimi, saf, temiz kardeşlerime sesleniyorum, bu oyuna gelmeyin. Biz kuluz.

BİZLER GÜNAHKAR KULLARIZ

Ne Cumhurbaşkanı ne Meclis Başkanı ne Erdoğan, bizler hata yaparız, bizler günahkar kullarız ama ne kadar az günahımız olursa Allah'ın huzuruna o kadar yükle gideceğiz. Temennim odur ki bunu daha da azaltalım. Bu, kibirle olmaz, bu, gururla olmaz. Kibri, gururu ayaklarının altına alan bir topluluk olmaya mecburuz. Onun için biz, sizlere efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik. Konya'da bir kez daha söylüyorum, bize Allah yeter, bize millet yeter.

ADAYIMIZ BİRİNCİ TURDA CUMHURBAŞKANI OLSUN

30 Mart seçimlerinden çıktık, şimdi de 10 Ağustos seçimine yürüyoruz. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Tabii ki partimizin bir adayı olacak. İstiyoruz ki birinci turda adayımız inşallah Cumhurbaşkanı olsun. Konya’da sandıklar farklı şekilde patlasın. Muhalefete en güzel cevabı Konya'nın vereceğine inanıyorum.