BIST 10.507
DOLAR 32,30
EURO 35,04
ALTIN 2.477,05
HABER /  GÜNCEL

114 kurşun sıkıp özür dilediler!

Tam 114 kurşun sıktılar... Saldırı sonrası yayınlanan kareler vahşete tanıklık etti. PKK hain saldırıyı üstlendi ve özür diledi.

Abone ol

Siirt'te 4 genç kızın yaşamını yitirmesine, 2 genç kızın da ağır yaralanmasına neden olan silahlı ve bombalı saldırıyı PKK üstlendi. PKK hain saldırının ardından bir de özür dileme çabasına girdi.

Aracı polis aracı sandıklarını, amaçlarının sivilleri hedef almak olmadığını belirten terör örgütü PKK, "Öncelikli olarak yaşanan bu acı olaydan dolayı halkımızdan, yaşamlarını yitiren insanlarımızın ailelerinden ve çevrelerinden özür diliyoruz" dedi.

Siirt'te geçen Salı gecesi, bir otomobile el bombası ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen Zeynep Evin, Nergis Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç'ın öldüğü, Nuran Evin ile Gülcan Olgaç'ın yaralandığı saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi.

bdpaciliaileler.20110923160328.jpg

PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nda yer alan açıklamada, Siirt merkezde Polis Meslek Yüksekokulu civarında polislere karşı eylem yapmak amaçlı pusu atıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Polis akademisine yönelen seyir halindeki bir araca, polislere ait olduğunu düşünülerek ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu 4 sivil insanımız yaşamını kaybetmiş, 2 insanımız da yaralanmıştır. Öncelikli olarak yaşanan bu acı olaydan dolayı halkımızdan, yaşamlarını yitiren insanlarımızın ailelerinden ve çevrelerinden özür diliyoruz. Olay ile ilgili köklü bir soruşturma başlatılmıştır. Hareket olarak sivillere dönük eylem girişimlerimizin olmadığı ve olmayacağı açıktır. Sivillere dönük geçmişte yapılan her türlü yanlış eylem ve girişimine sert soruşturma ve yargılamalarla cevap verdiğimiz bilinmektedir. Bu bağlamda kesinlikle her türden sivil eylemi reddettiğimiz kamuoyunca bilinmektedir. Siirt'te yaşanan bu acı kaza olayını asla kabul etmeyeceğimiz bilinmelidir. Gerekli tüm soruşturmaları ayrıntılı bir şekilde devam ettirerek, sonuçlarını halkımız ve kamuoyuyla paylaşacağız"

katliam.20110923160348.jpg

OLAY YERİ GÖRÜNTÜLERİ MEDYAYA DAĞITILDI

Siirt'te 2 gün önce düzenlenen terör saldırısının olay yeri görüntüleri, medyaya dağıtıldı. Emniyetten yapılan açıklamaya göre olay yerinde 114 adet boş kovan bulundu. Buna göre boş kovan sayısıda göz önüne alındığında saldırıda toplamda 4 şarjör kullanıldığı tespit edilirken teröristlerin sayısının 4 olduğu kaydedildi. Sıkılan 114 kurşunun 82'sinin isabet ettiği ve ayrıca 3 el bombasının araca atıldığı belirlendi.

İşte basına dağıtılan o görüntüler...