BIST 10.559
DOLAR 32,74
EURO 34,94
ALTIN 2.432,07
HABER /  GÜNCEL

Virüslü maille gelen müthiş vurgun

İnteraktif banka hesabı olanların hesaplarının boşaltıldığını bildirmesiyle başlayan araştırmayla müthiş vurgun ortaya çıktı

Abone ol

Virüslerle hesap numaralarına ait bütün şifreleri ele geçiren zanlıların 536 bin TL'nin üzerindeki parayı çektikleri belirlendi.

İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'ne ulaşan şikayetlerde özellikle internet bankacılığı kullanan banka müşterilerinin hesaplarındaki paraların çekildiği belirtildi. Şikayetlerin artması üzerine harekete geçen ekipler internet bankacılığı hesaplarına göz diken çeteyi çökertti.

3 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Çekilen paraların kimler tarafından kullanıldığını araştıran polis İstanbul, Balıkesir ve Kırklareli'nde bulunan sanal hırsızların adreslerine ulaştı. Eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan 24 kişi emniyet müdürlüğünde sorguya alındı. Polisin tespitlerine göre özellikle bankalardan gönderiliyormuş gibi hazırlanan virüslü maillerin banka müşterilerine ulaştırıldığı ve müşterilerin mailleri açmasıyla birlikte banka şifrelerinin zanlıların eline geçtiği belirlendi. Bu sayede hesaplara ilişkin cep telefonu bilgilerine de ulaşan zanlıların bu numaraları bloke ederek gelen uyarı bildirimlerini gerçek hesap sahiplerine ulaşmadan engelledikleri ortaya çıktı. Polisin başlattığı çalışma ile aynı yöntemle hesaplardan çekilmeye çalışılan 109 bin TL tutarındaki para son anda durduruldu.

BANKALARIN MAİL ADRESLERİNİ TAKLİT EDİYORLAR

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda 1 adet lap top,3 hard disk, 3 adet sahte kimlik, 20 adet başka kişilere ait banka kartı ile havale makbuzları ele geçirildi. Mahkemeye sevk edilen 12 kişiden 10'u tutuklandı. Aralarında Metin Ü'nün de bulunduğu 12 zanlı ise bugün adliyeye sevk edildi. Bilişim uzmanlar, özellikle internet bankacılığı kullananları uyardı. Bankaların mail adreslerini taklit eden sanal hırsızlara karşı dikkatli olunmasını isteyen uzmanlar, bu maillerin açılmamasını ve internet üzerinden bankacılık işlemlerinin daha dikkatli yapılması gerektiğini vurguladı.