BIST 10.656
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,13
HABER /  GÜNCEL

11 yaşında kendini asarak intihar etti

Annesi odaya girdiğinde 11 yaşındaki oğlunu tavana asılı buldu. Yanında da bir litre enerji içeceği vardı. Aile çocuklarının bağımlı olduğunu söylüyor.

Abone ol

İNGİLTERE'de enerji içeceği bağımlısı olduğu söylenen 11 yaşındaki çocuk, kendini iple asarak yaşamına son verdi. Küçük çocuğun babası, oğlunun enerji içeçeklerinin kurbanı olduğunu iddia etti.

Okulda başarılı bir öğrenci ve komşuları tarafından sevilen bir çocuk olan Tyler, kısa sürede değişerek `aşırı' ve 'çevresine zarar veren' bir çocuk haline geldi. Oğlunun enerji içeceği başımlısı olduğunu ve bu nedenle davranışlarının bozulduğunu anlatan Lee Johns, Tyler'ın eskiden tasasız ve neşeli bir çocuk olduğunu, fakat enerji içeceklerini içmeye başladıktan sonra değiştiğini öne sürerek, kendisini yaşından daha büyük göstermeye çalıştığını ve böyle hissetmek istediğini söyledi.

Oğluna defalarca enerji içeceklerinden almamasını tembih ettiğini belirten gözü yaşlı baba, bölgedeki dükkanları Tyler'a bu içeceklerden satmamaları yönünde uyardığını fakat Tyler'ın satın almaya devam ettiğini ifade etti. Bir süre sonra oğlunun davranışlarının daha da kötüye gitmeye başladığını, Tyler'ın okuldan uzaklaştırıldığını ve daha sonra başka bir okulda 'yeniden bütünleşme' programına dahil edildiğini kaydetti. Oğlunun bir defasında bu içecekleri içmekten vazgeçtiğini sözlerine ekleyen baba, bu dönemlerde oldukça başarılı bir öğrenci olduğunu, birçok sertifika kazandığını fakat 'bütünleşme programı'nın sona ermesiyle birlikte tekrar alışkanlığına devam ettiğini vurguladı.

Lee Johns, ayrıca çocuklara enerji içeceği satılmasının bir an önce yasaklanması gerektiği de önemle vurguladı.

Tyler'ı yatak odasında asılı bulan anne Wendie Johns, oğlunun cansız bedeninin yanı başında 1 litre kafeinli içecek bulunduğunu söyledi. Wendie Johns, oğlunun öldüğü gün yaşananları şöyle anlattı:

"Tyler, okulda yaramazlık yaptığı için eve gönderilmişti. Evde okuldaki kötü davranışını anlatamayınca babası, ceza olarak odasına gitmesini söyledi. Tyler cezadan hiç memnun değildi ve odada tepiniyordu. Bir kaç dakika sonra odasına gittim ve onu asılı buldum. Onu yaşatmak için elimizden geleni yaptık."