BIST 10.115
DOLAR 32,36
EURO 34,73
ALTIN 2.407,23
HABER /  GÜNCEL

Bayılan adamdan dram çıktı

TOKİ'den ev kazanınca sevinçten bayılmıştı. Tüm Türkiye'nin dikkatini çeken o adamın meğer ne çok çilesi varmış.

Abone ol

TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik Antalya'nın Çıplaklı bölgesinde yapılacak konutların kura çekiminde ismi okunan ve sevincinden fenalık geçiren Fehmi Ateş'in (47) bu mutluluğunun altından bir dram ortaya çıktı.

Kendisinin yetiştirme yurdunda büyüdüğünü belirten Ateş, kızı Duygu Ateş (16) ile oğlu Hacı Emin Ateş'i (9) yetiştirme yurduna vermek zorunda kaldığını gözleri dolarak anlattı.

Oğlu ve kızından geriye kalan fotoğrafları severek günlerini geçiren acılı baba, çocuklarını yanına alacağı günü büyük bir özlem ve umutla bekliyor. Kura çekimi esnasında ismi okunduğu zaman gösterdiği tepkinin gerçek olduğunu söyleyen Ateş, şöyle konuştu:

BAYAT EKMEKLERLE KARNIMI DOYURUYORUM

"Sevincim şaka değil gerçekti. O an gözlerimi hastanede açtım, üç gündür yemek yememiştim. Antalya'ya geleli yedi ay oldu. Kimseyi tanımıyorum. Çocuklarım yurtta kalıyor. İşsizim ve aldığım yardımlarla ayakta duruyorum. Evimin yakınında bir fırın var. Orası bana dünden kalan bayat ekmekleri veriyor. Karnımı o ekmeklerle doyuruyorum.

YURTTA BÜYÜDÜM

Benim anam da devlet babamda; çünkü ben yurtta büyüdüm." İş aradığını anlatan Ateş, şunları söyledi: "Çalışıp TOKİ'den bana çıkan evi ödeyeceğim, mecburum. Öyle bir evim olacak ya, o günü görecek miyim bilmiyorum."

KALBİMİ DE OĞLUMLA BİRLİKTE YURDA BIRAKTIM

Ekonomik nedenler dolayısıyla çocuklarını yurda bırakmak zorunda kaldığını belirten Ateş sözlerine şöyle devam etti: "Tok açın halinden anlamaz. Ben yurda onu bırakırken kalbimi de orada bıraktım. Yetiştirme yurdunda büyüyüp de çocuğunu yurda vermek zorunda kalan tek insan benim.

HAFTA SONLARI OĞLUMA İKİ GÜN SARILARAK GEÇİRİYORUZ

Hafta sonları oğlum yanıma geliyor. İki gün sarılıp uyuyoruz. Devlet beni sekiz yaşında yurda almış, 18 yaşında bırakmış. Oğlumu yurda bırakırken ağlamamak için kendimi çok zor tuttum. Oğlumu oraya bıraktıktan sonra üç ay kendime gelemedim."